ПАГС підтверджує заборону УПЦ МП втручатися у роботу комісії з передачі майна Києво-Печерської Лаври

ПАГС підтверджує заборону УПЦ МП втручатися у роботу комісії з передачі майна Києво-Печерської Лаври

Північний апеляційний господарський суд залишив в силі ухвалу суду першої інстанції про забезпечення позову, якою Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (Чоловічий монастир) Української Православної Церкви заборонено вчиняти дії, що перешкоджають роботі комісії з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», утвореній наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 29 березня 2023 року, до набрання законної сили рішенням суду. Про це повідомляє пресслужба ПАГС.

Судом враховані надані докази перешкоджання доступу до приміщень, що належить до державної власності. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «PRAVO».

Нагадаємо, 24 квітня 2023 року Господарський суд міста Києва задовольнив заяву Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» в якій той просив заборонити УПЦ МП перешкоджати роботі комісії Міністерства культури та інформаційної політики на території Києво-Печерської лаври до закінчення судового розгляду позову про усунення перешкод у користуванні майном Заповідника.

Метою застосування заходів забезпечення є упередження протиправних дій щодо блокування роботи Комісії з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» та недопущення подальшого пошкодження та руйнування об’єктів культурної спадщини. Наразі, вказана справа знаходиться на розгляді в Господарському суді міста Києва.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

З повним текстом постанови Північного апеляційного господарського суду можна буде ознайомитись після опублікування в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи – 910/5094/23.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *