Пандемія обвалює ціни на нафту

Ціни на нафту знизилася більш ніж на 2% через стурбованість щодо попиту, викликану новою хвилею пандемії коронавірусу. Про це говорять дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $41,07 за барель, що на $0,7 (1,68%) нижче від ціни на момент закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі NYMEX становить $39,15 за барель, що на $0,7 (1,76%) нижче від рівня попередньої сесії. Попередні торги завершилися на рівні $42,07 і $39,85 відповідно.

За підсумками минулого тижня Brent подешевшала на 2,7%, WTI – на 3,1%.

“Недавнє різке підвищення кількості випадків COVID-19 і подальші обмеження на пересування в деяких частинах Європи тиснуть на настрої, викликаючи занепокоєння щодо того, що все це означає для попиту”, – вважають аналітики ING Economics.

До слова, українські урядовці затвердили політику власності НАК “НАФТОГАЗ”. Зокрема, вони визначили пріоритети для компанії. Серед них: безпека постачання газу споживачам, досягнення енергетичної незалежності від імпорту газу, завершення реформи ринку природного газу в Україні, видобування й транспортування нафти й природного газу.

Таким чином, урядовці продовжили курс на інтеграцію українського енергетичного ринку з європейським.

Окрім цього, НАК “Нафтогаз України” зобов’язана підготувати міноритарний пакет акцій для розміщення на одній з провідних фондових бірж світу, що дасть змогу державі отримати показник вартості компанії та ціну акцій.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *