Пентагон оголосив початок основної фази контрнаступу ЗСУ

Пентагон оголосив початок основної фази контрнаступу ЗСУ

Українські бійці розпочали основну фазу свого контрнаступу на південному сході країни, залучивши з’єднання, які були підготовлені на Заході та озброєні західною зброєю і досі залишалися у резерві. Про це повідомляє The New York Times із посиланням на два джерела у Пентагоні.

Видання не наводить інших деталей. Але звертає увагу на заяви представників росії щодо посилення атак на фронті. У своєму щоденному зведенні в середу Міноборони РФ повідомило про «інтенсивні наступальні дії на Оріховському напрямку», «масовану атаку силами трьох батальйонів, посилених танками». Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Представник окупаційної адміністрації Запорізької області Володимир Рогов заявив, що Україна розпочала «другу хвилю» контрнаступу на Оріховському напрямку. З його слів, ЗСУ «кинули максимальні сили» на прорив російської оборони, пішовши вранці 26 липня на штурм російських позицій у районі села Роботине. В атаці брало участь 100 одиниць бронетехніки, включаючи танки Leopard та БМП Bradley.

Про те, що ЗСУ намагаються прорвати оборону окупантів у Запорізькій області, написав у своєму Telegram-каналі і тимчасовий виконувач обов’язків губернатора Євген Балицький. За його даними, за добу ЗСУ обстрілювали російські позиції 36 разів. Особливо напруженою він назвав обстановку біля сіл Роботино, Новоданилівка та Новопокровка.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Українські військові у середу в бесіді з журналістами NYT повідомили, що ЗСУ продовжують поступово просуватися вперед, але прориву на фронті поки що немає. Представники України поінформували США, що збільшений військовий контингент намагається просунутися на південь через російські мінні поля та інші укріплення у напрямку міста Токмак і, якщо буде успіх, то наступною метою стане Мелітополь.

Газета пише, що в Білому домі уважно стежать за зростанням активності ЗСУ. Один із високопосадовців Білого дому заявив, що “це великий тест”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *