Передача "Спецтехноекспорту" до Міноборони: як це вплине на оборонний комплекс України

Передача “Спецтехноекспорту” до Міноборони: як це вплине на оборонний комплекс України

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про передачу цілісного майнового комплексу підприємства “Спецтехноекспорт” під управління Міністерства оборони України. Про це йдеться на сайті Міноборони.

Це сталося через проблеми з дебіторською заборгованістю та іншими фінансовими порушеннями. У зв’язку з цим Міністерство оборони вирішило провести аудит діяльності “Спецтехноекспорту”. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

Зазначається, що аудитори зіткнулися з серйозними труднощами під час перевірки, такими як обмежений доступ до документів та систем обліку.

Серед основних труднощів були затримки з наданням інформації, ненадання доступу до оригіналів документів і неповні відповіді на запити, що ускладнило проведення повного аудиту.

“Це перша спроба перевірки діяльності “Спецтехноекспорту” з боку Міноборони за останні два роки, з моменту переходу підприємства у 2022 році від “Укроборонпрому” до сфери Головного управління розвідки Міноборони”, – йдеться у повідомлені.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Аудит триває, і остаточну оцінку роботи компанії можна буде надати лише після його завершення.

У межах майбутніх реформ Міністерство оборони планує ліквідувати спеціалізовані імпортні компанії та передати їх функції Агенції оборонних закупівель, щоб уникнути дублювання функцій і покращити ефективність оборонних процесів.

Додамо, що “Спецтехноекспорт” — це дочірне підприємство Державної компанії “Укрспецекспорт”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *