Перегляд функціоналу програмного забезпечення ДРРП: останні зміни і покращення

Перегляд функціоналу програмного забезпечення ДРРП: останні зміни і покращення

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» 11 лютого 2024 року оновило програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ДРРП).

Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Юридична Газета».

У рамках проведеного оновлення здійснено низку поточних доопрацювань, зокрема:

1. Внесено зміни до «Словника типів документів, поданих для державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав», який використовується у довіднику ДРРП, а саме: вид документа «Інші документи для державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав» доповнено наступними типами документів:

– витяг з Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України;

– акт комісійного (дистанційного) обстеження.

2. Внесено зміни до функціоналу формування інформації про усіх власників квартир, житлових та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, а саме: закрито для обрання значення «співвласник багатоквартирного будинку» та додано можливість обрання ознаки «Щодо багатоквартирного будинку». Відтепер, щоб сформувати інформацію за заявою будь-якої фізичної чи юридичної особи про усіх власників квартир, житлових та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку з ДРРП необхідно у параметрах запиту обрати ознаку «Щодо багатоквартирного будинку».

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

3. Для запобігання допущення помилок під час первинної державної реєстрації спеціальних майнових прав та їх обтяжень на подільні об’єкти незавершеного будівництва та майбутні об’єкти нерухомості, які є складовими частинами відповідних подільних об’єктів незавершеного будівництва, у ДРРП реалізовано додаткову автоматичну перевірку відповідності «Ідентифікатора об’єкта в ЄДЕССБ» подільного об’єкта незавершеного будівництва «Ідентифікатору об’єкта в ЄДЕССБ» його складових частин (майбутніх об’єктів будівництва).

Відтепер при реєстрації нового розділу / внесенні змін до існуючого розділу на майбутній об’єкт будівництва на етапі внесення інформації «Реєстраційний номер базового об’єкта речових прав» програмне забезпечення (ПЗ) ДРРП здійснює перевірки:

– відповідності перших 26 цифр «Ідентифікатора об’єкта в ЄДЕССБ» майбутнього об’єкта будівництва першим 26 цифрам «Ідентифікатора об’єкта в ЄДЕССБ», який було вказано при реєстрації розділу, номер якого вноситься як «Реєстраційний номер базового об’єкта речових прав»;

– перевірку, що у Розділі, номер якого вноситься як «Реєстраційний номер базового об’єкта речових прав», «об’єкт речових прав» вказано або «об’єкт будівництва» або «закінчений будівництвом об’єкт»;

– перевірку, що внесений як «Реєстраційний номер базового об’єкта речових прав» «об’єкт речових прав» номер Розділу містить дані про «Ідентифікатор об’єкта в ЄДЕССБ».

Якщо внесений базовий номер ОНМ не пройшов вищезазначені перевірки – ПЗ ДРРП виводить реєстратору блокуюче повідомлення «Розділ №… не може бути зазначений як «Реєстраційний номер базового об’єкта речових прав».

4. Закрито можливість відкриття більше одного розділу на земельну ділянку з однаковим кадастровим номером.

Для зручності користувачів за посиланням викладено оновлені інструкції користувачів ДРРП (Нотаріус, Державний реєстратор, Оператор, Виконавець).

Після будь-яких оновлень системи користувачам необхідно обов’язково здійснювати очистку історії пошуків браузера (кеш).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *