Під час обшуку в екс-заміністра юстиції Мороза знайшли печатки державних нотаріуса і контори

Київську квартиру екс-заступника міністра юстиції Павла Мороза обшукали у справі по хабарах Мін’юсту. Про це «Нашим грошам» стало відомо від джерела у Міністерстві юстиції.

Як свідчить ухвала Київського апеляційного суду від 17 жовтня 2018 року, обшук провели 4 липня 2018 року. Під час обшуку вилучили гербову печатку №8 Другої Київської державної нотаріальної контори та штамп державного нотаріуса цієї ж контори. По правилах, ці печатки мають бути в єдиному примірнику і зберігатися у сейфах установи, якій вони належать. У Другій Київській державній нотаріальній конторі в коментарі «Нашим грошам» повідомили, що їхня печатка №8 на місці.

Також правоохоронці вилучили в екс-міністра печатки готелю «Дружба», фірми «Grotkal Holdings Limited» (кіпрська компанія, власниками якої є дві інші кіпрські фірми – «Elpico Nominees limited» та «Elpico Trustees Limited») та печатку/штамп прямокутної форми з написами грецькою мовою.

Також у квартирі Мороза вилучили аркуші формату А4 з відтисками низки українських компаній, деякі з печатками і записами, схожими на підпис. Багато з цих компаній уже що не існують або перейменовані. Це «УСК Гарант авто», ВКПП «Успіх», «ТОВ «Гарант Авто Сервіс», «ТОВ «Ніто ЛТД», «ТОВ Діл Інтернешнл», «ТОВ «Сканія Кредіт України», «ВКПП «Володар-2», «ТОВ «Мерлоні Термосанітарі Укр ЛЛс», «ТОВ «Альтком Консалтінг», «ВКФ «Альбадент Лтд», «Українсько кіпрське ТОВ «Промітеас стоунз». Також вилучили картку ідентифікації клієнта Moroz Pavlo № 0113421, банківський ключ у вигляді флеш-накопичувача та 25 набоїв.

Все вилучене майно арештоване рішенням суду в рамках кримінального провадження 42017000000003113, яке веде Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, в рамках цього ж кримінального провадження було взято на хабарі 200 тис. грн працівниць Мін’юсту Алісу Оскірко та Тетяну Даценко. За версією слідства, вони вимагали хабара за нескасування акредитації комунального підприємства «Реєстраційно-інвентаризаційна служба». Пізніше стало відомо, що сума 200 тис. грн – це 50% прибутку КП, які працівниці Мін’юсту вимагали щомісяця. Одним із епізодів цього провадження є схема відкатів, даних комунальними реєстраторами  мін’юсту з хабарів за «чорні» зміни в реєстрі.

Аліса Оскірко до того, як її взяли на хабарі, була заступником голови антирейдерської комісії Мін’юсту (повна назва – Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації). Очолює комісію Віталій Гайдук – директор Департаменту держреєстрації та нотаріату. Цей департамент підпорядкований державному секретарю міністерства, яким зараз є Ганна Буянджи. У 2009-2013 роках вона працювала начальником відділу корпоративного управління ЗАТ «Адвокатська компанія МЛГруп», співзасновником якої раніше був міністр юстиції Павло Петренко. Координує роботу департаменту перший заступник міністра юстиції Олена Сукманова. До призначення у міністерство вона працювала в юрфірмі «Integritis», старшим партнером якої є Руслан Бернацький – чоловік Наталії Бернацької, яка донедавна була першим заступником міністра юстиції, а зараз перейшла до ЦВК.

НАШІ ГРОШІ

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply
  1. Rostyslav Kravets
    Rostyslav Kravets says:

    Министерство Юстиции #Минюст пора переименовывать в министерство рейдерства, а #ПашеЮристу присваивать почетное звание – заслуженный рейдер страны.

    Відповіcти

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *