Підприємці вимагають скасувати касові апарати

— ФОПы, вперед! Нажимаем! Депутати, вийдіть до народу! — кричать ­чоловіки в сірих пуховиках до поліцейських, які оточили будівлю Верховної Ради. — Не дамо Гетманцеву себе обдурити!

Вранці 25 січня під парламентом зібралися понад 2 тис. підприємців. Вимагають відмовитися від використання касових апаратів, які стали обов’язковими з 1 січня 2022 року.

По обіді люди намагаються прорватися до парламенту. Їх відтісняють правоохоронці в шоломах. Нардепи виходять через підземний перехід.

— Влада взялася за ФОПи півтора року тому, — каже адвокат 47-річний Ростислав Кравець. — Просто відклали закон про обов’язкове застосування касових апаратів до 2022-го. Всі думали, що його відтермінують або скасують, але цього не сталося.

Підприємці не хочуть використовувати касові апарати. Бо так їм складніше обліковувати товар, оподатковувати. Кожен має знати бухгалтерський облік або наймати бухгалтерів.

— Подібні закони потрібні проти великих торгових мереж, які користувалися послугами ФОПів, продавали контрабандні й підакцизні товари, не сплачували податки. Але влада взялися за дрібних беззахисних підприємців. Знищує малий бізнес.

Касові апарати мають використовувати платники єдиного податку другої-четвертої групи.

— Уряд дав роз’яснення, — говорить економіст Олег Пендзин, 57 років. — Касові апарати не повинні ставити всі. Не потрібні вони тим, хто проводить операції виключно по терміналу, і гроші потрапляють одразу на рахунок підприємця. Також тим, хто працює в сільській місцевості, не торгує підакцизними товарами, ювелірними прикрасами чи складною побутовою технікою.

Автор: Анна ЖЕЛЕЗНЯК, Газета по-українськи 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *