Підписано Меморандум про співпрацю між Нацгвардією та Українським Червоним Хрестом

Підписано Меморандум про співпрацю між Нацгвардією та Українським Червоним Хрестом

Метою Меморандуму є об’єднання зусиль, спрямованих на забезпечення потреб ветеранів та членів їх сімей, а також військовослужбовців під час переходу від військової служби до цивільного життя.

У разі потреби передбачається також співпраця у підготовці медичного та немедичного персоналу Нацгвардії за напрямком тактичної медицини, а також проведення спільних інформаційно-роз’яснювальних заходів в громадах про ризики вибухонебезпечних предметів та правила безпечнішої поведінки. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Національна гвардія України».

Підписано Меморандум про співпрацю між Нацгвардією та Українським Червоним Хрестом Підписано Меморандум про співпрацю між Нацгвардією та Українським Червоним Хрестом

«Український Червоний Хрест відіграє допоміжну роль в реалізації державної гуманітарної політики та у сфері медицини. Фізична та ментальна реабілітація ветеранів, які повертаються з фронту до цивільного життя, є одним з основних напрямків, який ми розвиваємо. Український Червоний Хрест готовий надавати всебічну допомогу задля підтримки ветеранів та їх родин», – наголосив генеральний директор Національного комітету Українського Червоного Хреста Максим Доценко.

Основні напрямки співпраці включають:

  1. проведення спільних заходів з психосоціальної підтримки ветеранів НГУ та членів їхніх сімей;
  2. сприяння у проведенні заходів відновлення для психологів НГУ, навчання спеціалістів з психічного здоров’я, зокрема підготовка та підтримка супервізорів з числа психологів Нацгвардії;
  3. проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів про ризики вибухонебезпечних предметів та правила безпечнішої поведінки;
  4. соціальний супровід членів сімей військовослужбовців, які загинули, потрапили в полон або зниклих безвісти й надання таким сім’ям підтримки від Українського Червоного Хреста.

Підписано Меморандум про співпрацю між Нацгвардією та Українським Червоним Хрестом

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Крім того, представники Українського Червоного Хреста передали спеціальні інформаційні стенди, які допоможуть фахівцям НГУ у проведенні заходів із попередження ризику від вибухонебезпечних предметів, а також під час навчань правил безпечної поведінки цивільних і дітей, які вони проводять на постійній основі.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *