Підстав для скасування перемоги Наумова в Ощадбанку немає – Рожкова

Ситуація з Ощадбанком підкреслила інертність системи, яка пручається змінам, її здатність заважати і створювати перешкоди.

Про це заявила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

«Ми вітаємо той факт, що конкурс відбувся. Чим менше прозорих і зрозумілих рішень, тим більше виникає простору для різного роду маніпуляцій. Ми вважаємо, що конкурс відбувся, він пройшов всі етапи. Ми, як регулятор, спостерігали за проведенням конкурсу», – заявила вона.

За її словами, анонімні СМС не можуть стати причиною скасування конкурсу.

«Це безпідставні (в ЗМІ. – Ред.) заяви, бо тоді анонімними дзвінками можна зірвати будь-що, будь-які вибори, будь-які конкурси. Тому ми вважаємо це спробами не дати нам імплементувати систему нормального корпоративного управління в банках», – сказала вона.

НБУ очікує на пакет документів для погодження кандидатури Сергія Наумова.

«Він працює і очолює на сьогоднішній день один із українських банків. Хоча це банк з іноземним капіталом, але він працює на Україні. Тому він нам відомий з точки зору його досвіду, його репутації і професійних якостей. У нас немає запитань. До речі, тим, хто закидав про зовнішнє управління, пан Наумов є українець, переміг на прозорому конкурсі. Тому ми не бачимо взагалі будь-яких підстав для того, щоб щось тут скасовувати або відміняти», – заявила Катерина Рожкова.

Нагадаємо, що нинішній голова правління Ощадбанку Андрій Пишний відмовився від участі в повторному конкурсі на голову Ощадбанку, хоча він майже переміг в першому конкурсі.

За більшістю голосів перемогу в конкурсі на голову правління Ошадбанку отримав діючий голова Піреус Банку Сергій Наумов.

Наумов переміг у голосуванні на голову держбанку з перевагою в два голоси.

Перед голосуванням 5 незалежних членів наглядової ради отримали анонімні листи з пропозицією проголосувати за заступника голови Укргазбанку Генадія Хелемського за винагороду, про що вони повідомили службу безпеки банку.

Призначення Наумова головою Ощадбанку намагаються заблокувати в суді.

ОАСК відкрив провадження за позовом народного депутата Максима Бужанського та призначив на 2 липня засідання в справі щодо конкурсу на посаду голови правління Ощадбанку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *