Підземний кортеж: 39 депутатів нібито їздять на метро (інфографіка)

Lexus, Jaguar, Land Rover і навіть Bentley – все це різномаїття провідних досягнень автопрому можна побачити на парковці під Верховною Радою. Проте далеко не всі з них потрапляють до декларацій нардепів. Ба більше – аналітики проекту “Декларації” нарахували 39 депутатів, які не вказали жодного транспортного засобу.

Своїм депутатським правом на безкоштовний проїзд у громадському транспорті мають активно користуватися Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод. У 2008 році журнал “Фокус” включив Наталію Юріївну до топ-100 найбагатших людей України, оцінивши її статки у 243 мільйони доларів. Проте у деклараціях депутатки ані бізнес, ані мільйони ніколи не фігурували. Так само в 2015-2016 роках Королевська не згадала у них жодного авто.

Підземний кортеж: 39 депутатів нібито їздять на метро (інфографіка)

На метро нібито пересувається і народний депутат, голова “Інтернет партії України” Дмитро Голубов. Свої заощадження він воліє вкладати не в транспортні засоби, а в долари та електронну криптовалюту біткоїн. Наприкінці 2016 року він володів понад 125 мільйонами біткоїнів, що за курсом станом на 23 жовтня становить близько 730 мільярдів доларів.  Жодного авто не можна побачити і в деклараціях за останні п’ять років колишнього власника банку “Фінанси та кредит”, мільярдера Костянтина Жеваго.

На метро змушені старістю їздити два народні депутати від “Волі народу” – співочий ректор Михайло Поплавський та керівник “Мотор Січі” Вячеслав Богуслаєв. Можливо, саме через це останній і прогуляв 90% засідань Верховної Ради. Нечастим її відвідувачем є і Михайло Поплавський, якого студенти частіше бачать на “Мерседесах” преміум-класу, аніж пішки.

Але найбільш несолодко ведеться нардепу Андрію Білецькому. В 2016 році він не задекларував жодних транспортних засобів і об’єктів нерухомості, тому незрозуміло не лише на чому він їздить, а й де взагалі живе.

Поряд із депутатами, як взагалі не декларують свої автомобілі, існують ще й такі, що явно не їздять на тому, що задекларували. Наприклад, співвласник однієї із найбільших аграрних компаній “Нібулон” Андрій Вадатурський нібито почергово приїздить у Раду то на ЗІЛ 131, то на ГАЗ 66. А його колега по фракції та ще один крупний бізнесмен Геннадій Чекіта віддає перевагу раритетним “Чайкам”. На 50-річній “Волзі” нібито пересувається і нардеп Олександр Біловол, хоча за часів Януковича компанія його дружини ТОВ “Базісспецсервіс” підняла понад 30 мільйонів гривень на тендерах “Укрзалізниці”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply
  1. ALTIS
    ALTIS says:

    Мрази! Что с них взять? От МВФ пусть у них,тварей, и берёт свои “гроши” !
    А то “кожний українець винен МВФ” …Вот, твари…перечисленные! Какие они, скоты, “народные депутаты” ? Плантаторы, рабовладельцы хохлмудаков, да!

    Відповіcти

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *