Після звільнення з «Укрзалізниці» сім'я колишнього посадовця придбала майно на 300 тисяч доларів

Після звільнення з «Укрзалізниці» сім’я колишнього посадовця придбала майно на 300 тисяч доларів

Родина ексдиректора з економічної безпеки «Укрзалізниці» Едуарда Кріцина почала купувати нерухомість та авто.

У родичів колишнього очільника департаменту з економічної та інформаційної безпеки «Укрзалізниці» Едуарда Кріцина після його звільнення з’явилися дорогі нерухомість та автомобіль. Загальна вартість нового майна родичів Кріцина складає 300 тис. доларів (приблизно 12 млн грн), про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Zaxid.net».

З 2021 по 2023 рік Едуард Кріцин обіймав посаду директора з економічної та інформаційної безпеки «Укрзалізниці». Після закінчення терміну його контракту та звільнення його родичі одразу придбали квартиру та автомобіль на 300 тис. доларів.

Зокрема, за даними журналістів, у листопаді 2023 року на доньку експосадовця оформили новий автомобіль Toyota Camry Hybrid вартістю від 34,5 тис. доларів. Пізніше, у лютому 2024 року та ж донька придбала квартиру на 83 м², а також паркомісця та веломісця у київському житловому комплексі «Французький квартал», розташованому у центральній частині міста. У розслідуванні йдеться, що донька Едуарда Кріцина не має жодного бізнесу та не зареєстрована як фізична особа-підприємець.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Журналісти систематично зустрічали самого Кріцина у ЖК, а також фіксували його автомобіль, який виїжджав з підземного паркінгу «Французького кварталу». Втім, колишній посадовець у коментарі Bihus.info заявив, що не живе у ЖК та нібито відвідує там друзів.

Водночас Едуард Кріцин підтвердив, що допоміг доньці з придбанням квартири у «Французькому кварталі». За його словами, гроші, які пішли на квартиру, були нібито збереженнями від продажу двох автомобілів родини на 59,6 тис. доларів, а також позикою у 100 тис. доларів.

«Відповідно до останньої опублікованої декларації Едуарда Кріцина за 2022 рік, він мав 100 тис. доларів та 500 тис. грн заощаджень, а річний дохід – зарплата та пенсія, склав 2,1 млн грн. Орієнтовна зарплата за дев’ять місяців роботи на “Укрзалізниці” у 2023 році до звільнення становить 40 тис. доларів (за аналогією з 2022 роком). А приблизна вартість нового майна доньки, понад 300 тис. доларів», – зауважили журналісти.

Розслідувачі також нагадали про обшуки НАБУ та САП в Едуарда Кріцина у травні 2023 року, коли він ще обіймав посаду в «Укрзалізниці». Тоді в нього виявили понад 17 тис. доларів та мобільні телефони.

В результаті підозру за кримінальним провадженням щодо незаконного заволодіння коштами повідомили не Кріцину, а колишньому раднику Офісу президента та скандальному працівнику СБУ Артему Шилу, якого називають «смотрящим» за «Укрзалізницею». У квітні 2024 року НАБУ та САП повідомили, що Артем Шило намагався відсторонити від участі у торгах конкурентів необхідних йому фірм, здійснюючи розсилку про зв’язки частини учасників тендерів з росією. Водночас компанії, які просував Шило, також мали зв’язки з Росією.

Журналісти зазначили що, як і Артем Шило, Едуард Кріцин раніше працював в СБУ, а в 2015-2016 роках був головою Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки, де був начальником Артема Шила. Крім того, донька та дружина Кріцина були бізнес-партнерками у «Бухгалтерському центру “Альфа-Омега”», що належить дружині Артема Шила Ірини.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *