Почався розгляд справи проти партнера Косюка, екс-голови ДУС Тарасюка за Межигір’я

Печерський суд призначив засідання за звинувачення екс-голови Держуправління справами Ігоря Тарасюка на 27 червня.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на дані розкладу роботи суду.

22 грудня 2017 суд за клопотанням Генпрокуратури звільнив Тарасюка від кримінальної відповідальності у справі про передачу «Межигір’я» Януковичу зв’язку із закінченням строків давності. Це сталося після того, як Тарасюку змінили підозру з пособництва в розтраті на службову недбалість, що є менш тяжким злочином.

Але 16 квітня 2019 Київський апеляційний суд це рішення скасував за скаргою адвоката Ставицького Ігоря Бойка. Останній стверджував, що виклад обвинувачення щодо Тарасюка, де зазначені прізвища інших осіб як співучасників злочину, але які не є обвинуваченими у цій справі і матеріали на яких виділено в окреме провадження, порушує принцип презумпції невинуватості.

Апеляційний суд погодився з цим і ухвалу, якою Тарасюка звільнено від кримінальної відповідальності, скасував і призначив новий розгляд в суді першої інстанції.

Так, екс-главі ДУС інкримінується вчинення злочину у співучасті з директором ТОВ «Танталіт» Павлом Литовченком, міністром охорони навколишнього природного середовища, головою Правління НАК «Надра України» Ставицьким та прем’єр-міністром Януковичем і приватним нотаріусом Юлією Ткаченко.

Обвинувальний акт стосовно Ставицького, Литовченка і Ткаченко було скеровано до Святошинського суду Києва. Але у березні 2019 суд повернув обвинувальний акт у зв’язку з виявленими недоліками. ГПУ оскаржує це рішення в апеляції.

На початку червня 2019 стало відомо, що ГПУ також повідомила екс-президенту Віктору Ющенку про підозру у розтраті при передачі резиденції «Межигір’я».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *