Поліцейські без масок намагались оштрафувати особу за нібито продаж продуктів без рукавичок

Івано-Франківський апеляційний суд скасував штраф у 17 тисяч гривень, яким покарали продавчиню за торгівлю без рукавичок.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на постанову від 31 серпня судді Андрія Малєєва.

Два місяці тому суд першої інстанції визнав жінку винною у порушенні карантину і оштрафував.

6 квітня 2020 року близько 18 год. 45 хв. жінка продавала продукти харчування, не використовуючи засоби індивідуального захисту, а саме латексні та поліетиленові рукавиці.

Адвокат оскаржив це рішення, вказуючи, що з відео не вбачається продаж продуктів. Натомість зафіксовано, що працівники поліції самі допускають порушення: маска не прикриває ротову порожнину та дихальні шляхи, а також у двох поліцейських відсутні гумові рукавички.

Суд погодився із апеляційною скаргою. Фактів продажу товару протокол не містить. Ні коли, ні де, ні кому, ні що, ні за скільки жінка збула продукти без захисних рукавичок, невідомо. Без цього обвинувачення неконкретне, бо не містить вказівки на елементи складу правопорушення.

По-друге, свідків події немає, а дані протоколу апелянт категорично заперечує. Тому вина особи під розумним сумнівом, а перевірити дані протоколу неможливо.

Відео не містить підтвердження продажу продуктів харчування без рукавиць, на ньому є тільки діалог працівників поліції з жінкою щодо торгівлі нею без засобів захисту. При цьому, коли запис починається, то жінка в рукавичках.

На відеозаписі видно, що й самі поліцейські не завжди дотримувалися суворого карантину, маски в окремих випадках одягнуті не повністю, для проформи.

Суддя Малєєв зауважив, що неналежне виконання вимог карантину з боку тих, хто інших притягує за це до відповідальності, виглядає цинічним і явно не справедливим.

У першій інстанції оштрафувати на 17 тисяч жінку постановила суддя Івано-Франківського міського суду Іннеса Болюк. Тепер це рішення скасоване.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *