Поліцейський Олійник, вбивший водія, продовжує працювати у правоохоронних органах, а суд в його справі затягується

Голосіївський суд Києва вдруге буде слухати обвинувальний акт  у справі колишнього патрульного поліції Києва Сергія Олійника.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

У січні 2018 в суді вже зачитувався обвинувальний акт. Але з тих пір у справі відбулося дві заміни головуючого судді. Перший раз самовідвід взяла суддя Олена Первушина, оскільки після оголошення обвинувального акту стало відомо, що в обвинуваченого також є адвокат, який надавав юридичні послуги Первушиній. 1 лютого 2018 новим головуючим був визначений Іларіон Рудик. Суд погодився продовжити слухання і не починати спочатку. У справі вже почали досліджувати письмові докази. Однак у жовтні 2018 у судді Рудика закінчились повноваження. Новим головуючим суддею визначена Галина Бондаренко.

Суд почав розгляд спочатку і 1 квітня 2019 має повторно слухати обвинувальний акт.

Нагадаємо, що 7 лютого 2016-го 25-річний патрульний Сергій Олійник обстріляв автомобіль, водій якого не хотів зупинятися. У результаті загинув 17-річний пасажир Михайло Медведєв, який сидів на передньому сидінні поряд із водієм.

Олійнику інкримінували перевищення службових обов’язків, умисне вбивство Медведєва і замах на вбивство водія. За обвинуваченням в умисному вбивстві йому загрожує до 15 років позбавлення або довічне тюремне покарання. Справу Олійника слухає суд присяжних.

Після інциденту Олійник продовжує працювати у правоохоронних органах на посаді інспектора відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції Києва.

Сергій Олійник своєї вини не визнає. Він стверджує, що не мав наміру когось убивати і готовий давати показання в суді.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *