Польща готується продовжити заборону на імпорт українського зерна без коливань

Польща готується продовжити заборону на імпорт українського зерна без коливань

Якщо Єврокомісія не продовжить заборону на імпорт українського продовольства в пʼять країн ЄС, Польща зробить це на своєму рівні цього тижня. Про це заявив міністр економічного розвитку та технологій Польщі Вальдемар Буда в ефірі “Польського радіо”.

За його словами, Єврокомісія рухається до рішення про скасування обмежень. Однак Польща не може дозволити, щоб українське зерно потрапляло до країни відразу після жнив. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

“У пріоритеті польські фермери. Саме вони мають продавати польське зерно і отримувати за нього прийнятну ціну”, – сказав Буда.
Чиновник пояснив, що до його повноважень входить видача відповідної постанови, і він блокуватиме імпорт українського продовольства до Польщі.

Імпорт зерна з України: обмеження в ЄС

Навесні 2023 року кілька держав Євросоюзу спершу самостійно вирішили призупинити імпорт певних українських продовольчих товарів. Це відбулося після того, як фермери в низці країн протестували через безмитний імпорт українського зерна, який призвів до зниження їхніх доходів.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Єврокомісія розкритикувала такі кроки, назвавши односторонні дії держав-членів ЄС щодо торгівлі неприйнятними.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *