Помічник адвоката в АО «Векс Партнерс» причетний до крадіжок коштів з пенсійних рахунків Ощадбанку

Голосіївський суд Києва засудив двох чоловіків за шахрайство до 4 років позбавлення волі, звільнивши з однорічним випробувальним терміном.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 7 червня.

За матеріалами справи, в січні-лютому 2018 року обвинувачений отримав від невстановленої особи інформацію, що деякі клієнти «Ощадбанку» мають на своїх рахунках значні суми грошей, однак тривалий час не користуються ними, оскільки або померли, або виїхали на постійне місце мешкання за кордон. Обвинуваченому нібито запропонували винайти спосіб заволодіти грошима із використанням підроблених офіційних документів.

Чоловік залучив свого товариша, який, у свою чергу, познайомив його зі співробітником банку, який погодився допомогти. Банківський працівник повинен був переказати кошти з пенсійних рахунків клієнтів банку на поточні карткові рахунки та видати зловмисникам платіжні карти з пін-кодом доступу.

У подальшому обвинувачені отримали дві такі картки і активно користувалися ними: знімали готівку, розраховувалися в кафе і магазинах. Один із них присвоїв – 510 тисяч гривень, а другий – 359 тисяч.

У суді чоловіки провину повністю визнали.

Суд враховує їх готовність у найкоротші строки відшкодувати завдану шкоду і те що обвинувачені не тільки розкаялися у скоєному, а ще й викрили інших причетних осіб. Після злочину вони тривалий час вели законослухняний спосіб життя, працевлаштувалися. Все це, на думку суду, суттєво знижує ступінь суспільної небезпечності обвинувачених. Тому суд, звільняючи її від відбуття тюремного покарання, погодився визначити мінімальний іспитовий строк – 1 рік.

Доля власників рахунків невідома. Потерпілим у справі є «Ощадбанка». На його користь із підсудних стягується 510 і 359 тисяч гривень збитків.

Матеріали щодо працівника банку виділено в окреме провадження.

Один із обвинувачених працює помічником адвоката в АО «Векс Партнерс». Це адвокатське об’єднання створене колишніми прокурорами. Його співзасновник Андрій Стасів був заступником прокурора Львівської області і прокурором міста Львова.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *