Понад 400 тисяч абонентів залишилися без електропостачання на Харківщині

Понад 400 тисяч абонентів залишилися без електропостачання на Харківщині

Вночі росіяни завдали чергового масованого удару дронами по Харківщині, внаслідок чого було пошкоджено черговий об’єкт високовольтної мережі НЕК “Укренерго”. Через це “Укренерго” збільшило в Харкові та області обсяг аварійних відключень. Про це повідомили в пресслужбі “Укренерго”.

Ворожі удари цієї ночі значно погіршили ситуацію, оскільки ще вчора у Харківській області через мережеві обмеження знеструмлено “лише” 300 тисяч абонентів і до них застосовувалися графіки погодинних відключень. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

Через ризик повторних обстрілів енергетики не беруться прогнозувати відновлення енергосистеми і просять людей максимально економити електроенергію.

У Міністерстві енергетики додають, що за добу ремонтні бригади відновили електропостачання лише для 19,2 тисячі абонентів, а через нічні обстріли на Харківщині зранку застосовуються графіки аварійних відключень, знеструмлено 410 тисяч абонентів.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Яка ситуація в інших областях

В решті областей також спостерігається складна ситуація. За мінімальними підрахунками без світла залишаються понад 14,6 тисяч людей.

У Дніпропетровській області внаслідок боїв вимикалися 1844 точки обліку. У Донецькій області внаслідок ворожих обстрілів відключені 19,7 тисячі абонентів у 34 населених пунктах. У Запорізькій області знеструмлені 3730 точок обліку у 50 населених пунктах. У Миколаївській області знеструмлено 1 населений пункт, загалом – 152 точки обліку.

У Києві через технологічні порушення знеструмлювалися 18 житлових будинків та 20 установ, проте енергетикам вдалося швидко відновити енергопостачання.

Цієї ночі постраждала енергетична мережа і в Одеській області. Через бойові дії відключено 1 юридичного споживача, знеструмлено 2376 точок обліку у 4 населених пунктах. Тривають відновлювальні роботи.

У Сумській області ремонтним бригадам вдалося повернути світло 3495 абонентам, які раніше були знеструмлені внаслідок бойових дій. Проте, через ворожі обстріли є нові пошкодження обладнання та електромереж. Залишаються знеструмленими 6542 споживачі у 76 населених пунктах.

РФ відновила атаки по енергосистемі

Нагадаємо, що зимовий період в Україні минув відносно спокійно для енергосистеми, але уночі 22 березня росіяни запустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС. Окупанти здійснили більше 15 ударів по обʼєктах енергетики Харкова та інших міст.

Також окупанти поцілили в найбільшу ГЕС в Україні – ДніпроГЕС. У Дніпровську ГЕС поцілили 8 ракет, ураження дуже значні. Було два прямих влучання — в ГЕС-1 і ГЕС-2.

Черговий потужний удар стався під ранок 29 березня. Тоді РФ атакувала Україну крилатими ракетами й балістикою. Окупанти атакували енергетичну інфраструктуру у центральних та західних регіонах України.

Внаслідок цих ударів ДТЕК втратила 80% генеруючих потужностей. 5 з 6 теплоелектростанцій компанії серйозно пошкоджено.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *