Попередження адвокатам буде фіксуватися у Єдиному реєстрі адвокатів України

Попередження адвокатам буде фіксуватися у Єдиному реєстрі адвокатів України

Відтепер у Єдиному реєстрі адвокатів України, серед інших відомостей про адвокатів, буде також відображатися інформація про накладення такого виду стягнення як попередження.

Раніше у ЄРАУ позначали лише зупинення, припинення або поновлення права на заняття адвокатською діяльністю. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ADVOKAT POST».

Відповідні зміни внесені до Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України. Рішення РАУ від 11-12 серпня 2023 р. № 69 оприлюднене на сайті НААУ. Про це повідомляє Національна асоціація адвокатів України.

Згідно зі змінами, у випадку застосування до адвоката попередження, до ЄРАУ вноситимуться відповідні зміни. У профайлі адвоката відображатимуться підстава застосування цього стягнення, а також назва дисциплінарного органу, який прийняв рішення, назва і дата такого рішення.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нагадаємо, відповідно до ст. 35 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» за вчинення дисциплінарного проступку до адвоката може бути застосовано одне з таких дисциплінарних стягнень:

1) попередження;
2) зупинення права на заняття адвокатською діяльністю на строк від одного місяця до одного року;
3) позбавлення права на заняття адвокатською діяльністю з наступним виключенням з ЄРАУ (для адвокатів України) або виключення з ЄРАУ (для адвокатів іноземних держав).

Єдиний реєстр адвокатів України – це інформаційно-комунікаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, захист, облік, відображення, оброблення реєстрових даних та надання реєстрової інформації про чисельність і персональний склад адвокатів України та адвокатів іноземних держав, які відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» набули права на заняття адвокатською діяльністю, про обрані адвокатами організаційні форми адвокатської діяльності, а також інші відомості.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *