Порошенко підписав антипіратський закон про видачу контрольних марок

Президент України Петро Порошенко підписав антипіратський законопроект № 4571 про публікацію даних про видачу контрольних марок. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Вказано, що метою закону є удосконалення процесу маркування контрольними марками примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних.

“Завдяки підвищенню прозорості процесу маркування правовласники зможуть ефективно контролювати процес видачі марок і вчасно протидіяти шахрайству і незаконному використанню цих захисних елементів. Реалізація закону сприятиме створенню додаткового механізму для боротьби з піратством і порушенням прав суб’єктів авторського права”, – сказано у повідомленні.

Підкреслимо, що в своєму висновку Головне науково-експертне управління Верховної ради висловило сумнів в актуальності запропонованих змін і підкреслило, що в даний час об’єкти авторського права переважно публікуються в мережі інтернет, де контрольні марки не використовуються.

Нагадаємо, на початку вересня Верховна рада України підтримала в другому читанні законопроект № 4571 про публікацію даних про видачу контрольних марок. За проект після низки невдалих спроб проголосували 240 народних депутатів.

Як повідомлялось раніше в 2015 році, боротьба з інтернет-піратством в Україні стала більш ефективною.

У жовтні 2015 року Кабмін на своєму засіданні схвалив проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту авторського права і суміжних прав в мережі Інтернет”, який містив механізми протидії інтернет-піратству.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *