Портников вказав на проблеми запровадження "реальних санкцій" проти росії

Портников вказав на проблеми запровадження “реальних санкцій” проти росії

Захід в рамках курсу на виснаження економіки РФ, має порізати можливість її торгівлі з глобальним Півднем, але вплинути на основних торгових партнерів росії поки не здатен. Про це заявив журналіст Віталій Портников в інтерв’ю для телеканалу “Прямий”.

Зокрема, він назвав можливі санкції та заходи обмеження економіки, які можуть бути запроваджені проти спонсорів росії. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

“Майк Помпео у своїй статті для WSJ говорить про необхідність “реальних санкцій”. Реальні – це які? Зокрема, це проти Китайської народної республіки та Індії. Потрібно зробити все, щоб КНР і Індія не мали можливості купувати нафту у Росії, тому що немає для цього резервів. Для цього потрібно відмовитись від розміщення виробництв у країнах глобального Півдня, які торгують з Росією, відмовитися від закупівлі їхньої продукції, відмовитися від економічного співробітництва з ними”, – заявив він.

Тим не менш, за словами Віталія Портникова, такі заходи проти КНР та Індії потребуватимуть значних фінансових витрат і зміни економічних стратегій, тому ймовірність їх запровадження є низькою.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Наразі жоден західний лідер не може на це піти повністю, тому що розвиток економіки ХХ-ХХІ ст. базується на співпраці Заходу і насамперед Китаю, а тепер ще й Індії. Все, що можуть зробити країни, які не хочуть співробітництва з Китаєм – розмістити потужності у Індії. Але Індія теж купує російську нафту і російську зброю”, – зазначив журналіст.

Раніше колишній Держсекретар США (у 2018-2021 рр.) за президентства Дональда Трампа Майк Помпео опублікував статтю, в якій йдеться, що запровадження “реальних санкцій” проти росії – зокрема, обмеження операцій, пов’язаних з торгівлею енергоносіїв, – зможе наблизити поразку РФ в Україні.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *