Постраждала культурна інфраструктура України: більше 1500 об'єктів внаслідок російської агресії

Постраждала культурна інфраструктура України: більше 1500 об’єктів внаслідок російської агресії

У зв’язку з російською збройною агресією проти України постраждали вже 1520 об’єктів культурної інфраструктури, з них майже третина зруйнована, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

“МКІП продовжує фіксувати пошкодження об’єктів культурної інфраструктури в Україні внаслідок російської агресії… Збитків зазнали 1520 об’єктів культурної інфраструктури, без урахування пам’яток культурної спадщини. Із них майже третина (541) – зруйновані”, – ідеться в повідомленні пресслужби міністерства. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що за останній місяць загальна чисельність постраждалих об’єктів культурної інфраструктури зросла на 56 одиниць, основна частина яких припадає на Хмельницьку область (26 одиниць або 46%). За даними міністерства, найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура зазнала в Донецькій, Харківській, Херсонській, Київській, Миколаївській, Луганській і Запорізькій областях.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Так, загалом постраждали: клубні заклади – 727; бібліотеки – 571; музеї та галереї – 82; театри та філармонії – 25; заклади мистецької освіти – 115.

“Зазначимо, що наразі майже вся територія Луганської та значні частини територій Херсонської, Запорізької та Донецької областей досі перебувають у тимчасовій окупації, що унеможливлює обрахунок точної кількості об’єктів культурної інфраструктури, що постраждали в ході бойових дій та окупації”, – наголошують у Мінкультури.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *