Повідомлено про підозру в.о. голови Фастівської МСЕК за отримання $10 тис. хабара за групу інвалідності

Повідомлено про підозру в.о. голови Фастівської МСЕК за отримання $10 тис. хабара за групу інвалідності

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди виконувачці обов’язків голови Фастівської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії комунального закладу Київської обласної ради «Обласне бюро медико-соціальної експертизи» (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрювана пообіцяла за 10 000 доларів США допомогти у встановленні 50-річному чоловіку 3-ї групи інвалідності. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Офіс Генерального прокурора».

Насправді цей чоловік за станом здоров’я не мав права на групу інвалідності. За домовленістю з головою МСЕК його фіктивно оформили на стаціонар лікарні, де чоловік мав проходити необхідні обстеження та проінструктували як треба поводитись і рухатись, щоб лікарі повірили, що у нього справді є проблеми з ногою.

Так, за сприяння керівництва Київської обласної державної адміністрації задокументовано всю процедуру проведення медико-соціальної експертизи та видачу відповідних медичних документів, завдяки яким військовозобов’язаному чоловіку встановили третю групу інвалідності.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Під час одержання 10 000 доларів США виконувачку обов’язків голови Фастівської міжрайонної МСЕК затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 757 тис грн. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення злочину.

Повідомлено про підозру в.о. голови Фастівської МСЕК за отримання  тис. хабара за групу інвалідності

Кримінальне правопорушення викрито прокурорами спільно зі слідчими СВ Шевченківського УП ГУНП у місті Києві за матеріалами ГУ «Д» ДЗНД СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *