«Позаштатного агента НАБУ» Шевченка заарештували на два місяці

Печерський районний суд Києва відправив «позаштатного агента НАБУ» Євгена Шевченка, якого разом із колишнім народним депутатом Семеном Семенченком підозрюють у створенні незаконної приватної військової компанії (ПВК), під варту на 60 днів з правом внесення застави у 5 млн гривень.

Шевченко зазначив, що сподівається, що заставу за нього внесуть друзі, «бо це великі гроші».

Прокурор просив суд взяти підозрюваного під варту без права внесення застави.

Захист планує подавати апеляцію. Адвокати стверджують, що їхній клієнт не порушував закон, а незаконного збройного формування не існує. Натомість є охоронна фірма, яка діяла в межах закону. Адвокати вважають, що докази провини Шевченка в підозрі відсутні.

Шевченку інкримінують ч. 2. ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Як зазначається, в підозрі вказано, що Шевченко займався пошуком та залученням інвесторів для створення воєнізованого формування.

Слідство стверджує, що на його рахунки у 2018 році прийшло чотири транші від казахського інвестора Борисенка на загальну суму в один мільйон доларів. Також, разом із Семеном Семенченком Шевченко їздив в Ірак та Афганістан домовлятися про надання послуг ПВК.

Він переконує, що лише був посередником передання грошей від Борисенка і допомагав Семенченку, бо мав інтерес інвестувати в компанію. Але інтерес зник, коли зірвалися переговори щодо Афганістану та Іраку, бо його цікавила лише міжнародна діяльність фірми, каже підозрюваний.

Стосовно постачання обладнання Шевченко пояснює, що лише був лобістом і шукав ринок збуту, а жодних договорів не підписував.

Нагадаємо, 24 березня Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора заявили, що викрили приватну військову компанію (ПВК), діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, у тому числі проти основ національної безпеки.

Організаторами ПВК правоохоронці зазначили ексдепутата Семена Семенченка та «позаштатного агента НАБУ» Євгена Шевченка.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *