Пожежі на іспанському острові Тенеріфе тривають понад 5 діб, евакуйовано 26 тисяч людей

Пожежі на іспанському острові Тенеріфе тривають понад 5 діб, евакуйовано 26 тисяч людей

Через подальше поширення лісових пожеж на іспанському Тенерифе, що входить до Канарських островів, місцева влада вирішила евакуювали загалом 26 тисяч людей із 11 міст – у рази більше, ніж напередодні.

Полум’я, що вирує на півночі Тенерифе, досі не вдалось приборкати. Станом на обід суботи воно поширилось на площу близько 5000 гектарів уздовж 50-кілометрового периметру. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Європейська правда».

Пожежі на іспанському острові Тенеріфе тривають понад 5 діб, евакуйовано 26 тисяч людей Пожежі на іспанському острові Тенеріфе тривають понад 5 діб, евакуйовано 26 тисяч людей

Попри це, вогонь поки не пошкодив житлові будинки. У Ла-Вікторії, що на північному заході острова, деякі евакуйовані люди отримують медичну допомогу.
За словами голови ради Тенерифе Фернандо Клавіхо, погіршення погодних умов – зростання температури й посилення вітру – ускладнює гасіння пожежі.

За місцевими оцінками, це найбільш масштабна лісова пожежа за історію острова. Водночас популярні туристичні райони Тенерифе поки що не постраждали від полум’я, а два його аеропорти працюють у звичайному режимі.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як повідомлялось, пожежа спалахнула у вівторок увечері в гірському національному парку навколо вулкану Тейде, найвищої вершини Іспанії, на тлі спекотної і сухої погоди.

Пекуча спека й суха погода цього літа спричинили надзвичайно сильні лісові пожежі й у інших частинах Європи, зокрема на іспанському острові Ла-Пальма в липні.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *