Працівниця податкової підставила власну матір: квартира за 12 мільонів та гроші в РФ

Працівниця податкової підставила власну матір: квартира за 12 мільонів та гроші в РФ

Отримані від угоди мільйони рублів були перераховані на рахунок чоловіка фігурантки у російському банку, який перебуває під санкціями України та ЄС. У керівниці одного із сусідніх з Києвом регіональних управлінь Державної податкової служби пройшли обшуки за фактом придбання елітної нерухомості у столиці.

Як повідомляє Офіс генпрокурора, за даними слідства, у 2023 році матір податківиці набула право власності на квартиру та два паркомісця в одному із елітних житлових комплексів міста Києва. За попередньою оцінкою, ринкова вартість майна суттєво перевищує офіційні доходи як самої податківиці, так і її матері. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

Працівниця податкової підставила власну матір: квартира за 12 мільонів та гроші в РФ

Як зазначає ДБР, посадовиця через знайому продала свою квартиру та дві земельних ділянки в АР Крим, але ці гроші також не могли покрити покупку елітної нерухомості в Києві.
Отримані від угоди мільйони рублів були перераховані на рахунок чоловіка фігурантки у російському банку, який перебуває під санкціями України та ЄС. Також податківиця сплатила податки до бюджету РФ за реалізацію цього майна.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Правоохоронцями проведено санкціоновані обшуки за місцем проживання і роботи чиновниці (ч. 1 ст. 368-5 КК України). Перевіряються факти можливого отримання доходу від продажу майна на тимчасово окупованій території України.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Обшуки у податковій

1 лютого 2023 року керівницю податкової Києва викрили на багатомільйонних незаконних схемах збагачення. Загальна сума встановлених необґрунтованих активів посадовиці складає близько 1,4 млн доларів США.

4 лютого 2023 року голова податкової служби Києва написала заяву на звільнення після обшуків.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *