Правоохоронці затримали підпалювачів автівок військових у Києві та Хмельницькому

Правоохоронці затримали підпалювачів автівок військових у Києві та Хмельницькому

Правоохоронці затримали в Києві та Хмельницькому чотирьох підпалювачів автомобілів військовослужбовців, повідомляє Офіс генерального прокурора.

У повідомленні в п’ятницю відомство інформує, що фігуранти – двоє киян і двоє жителів Вінницької області. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

“Їм інкриміновано перешкоджання законній діяльності ЗСУ й інших військових формувань в особливий період та умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 КК України)”, – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, у серпні 2024 р. підозрювані отримали в месенджері “Телеграм” пропозицію за гроші знайти та підпалити автомобілі військових.

“Вирішили “підзаробити” і погодилися. За підпал одного транспортного засобу їм обіцяли грошову винагороду у розмірі $1 тис.”, – уточнюють у прокуратурі.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

У Києві підозрювані попередньо відправили замовнику фото автомобіля військових Volkswagen LT 45 і отримали згоду на його підпал.

“Придбали в магазині рідину для розпалювання вогню. Вночі чоловіки облили капот авто та підпалили. На свій мобільний телефон підпалювачі зняли, як машина горить для подальшого звітування”, – зазначено в повідомленні.

У Хмельницькому, за інформацією Офісу генпрокурора, підпалювачі отримали від замовника інструкції про те, як діяти, а також придбали легкозаймисту суміш.

“Напередодні підозрювані прибули до обласного центру у пошуку “потрібних” транспортних засобів. Визначену “замовником” автівку вони облили горючою речовиною і підпалили”, – уточнюють у відомстві.

Правоохоронці затримали підпалювачів автівок військових у Києві та Хмельницькому

Згідно з повідомленням, обіцяні гроші за підпали автомобілів зловмисники так і не отримали. Наразі всім фігурантам обрано запобіжний захід.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює Київська міська прокуратура та Окружна прокуратура м. Хмельницького.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися співробітниками СБУ в Києві та Київській, Хмельницькій та Вінницькій областях спільно з регіональними підрозділами Нацполіції України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *