Прем’єр-міністр Нідерландів Рютте рекомендує викупити "Patriot" для України

Прем’єр-міністр Нідерландів Рютте рекомендує викупити “Patriot” для України

Прем’єр-міністр Нідерландів і головний кандидат на посаду наступного генерального секретаря Північноатлантичного альянсу (НАТО) Марк Рютте запропонував викупити системи протиповітряної оборони (ППО) Patriot у країн, які не хочуть безкоштовно передавати їх Україні, констатує DW.

“Ми знаємо, що багато країн мають великі запаси систем Patriot, і можливо, не бажають постачати їх напряму. Ми можемо купити їх у них, і ми можемо доставити їх в Україну, у нас є гроші. Це має вирішальне значення”, – цитує слова Рютте на полях саміту лідерів Європейського Союзу 17 квітня видання The Guardian. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «FINBALANCE».

1 березня під час візиту Рютте в Харків Україна та Нідерланди уклали безпекову угоду, яка передбачає надання Україні двох мільярдів євро військової допомоги цього року, а також подальшу оборонну допомогу протягом наступних 10 років.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

12 квітня Рютте повідомив, що Нідерланди збільшують військову допомогу Україні на цей рік ще на мільярд євро, а також нададуть 400 мільйонів євро на підтримку економіки та відновлення критичної інфраструктури в 2024-му, а наступного року виділять три мільярди євро на військову підтримку України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *