Прем’єр-міністр озвучив 5 ключових напрямків для забезпечення освітніх можливостей

Прем’єр-міністр озвучив 5 ключових напрямків для забезпечення освітніх можливостей

Головна мета Уряду — забезпечити українцям гарантовані освітні можливості. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 3 вересня.

Для цього Уряд зосередився на п’ятьох стратегічних напрямках. Перший — це безпека та доступність. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Кабінет Міністрів України».

«У межах комплексної політики «Школа офлайн» повертаємо дітей до очного навчання. Будуємо та модернізуємо шкільні укриття. Створили критерії оцінки ризиків для кожної школи. Загалом на модернізацію, облаштування та будівництво укриттів Уряд цього року виділив рекордні 7,5 млрд грн. Прагнемо, щоб там, де це можливо, діти повернулися до шкільних класів. Це стратегічний пріоритет», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр озвучив 5 ключових напрямків для забезпечення освітніх можливостей

Денис Шмигаль

Глава Уряду повідомив, що з 2 вересня на роботу вийшли офіцери Служби освітньої безпеки. Вони будуть реагувати на усі безпекові виклики в школах. До кінця року планується охопити цим проектом 2 тисячі шкіл.

Також продовжується програма закупівлі шкільних автобусів. Насамперед закриваються потреби прифронтових і прикордонних територій.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

«Другий напрям — новітні технології. Учора Президент Володимир Зеленський презентував новий цифровий інструмент для дітей, вчителів та батьків — застосунок та веб-портал Мрія. Для дітей — це доступ до нової інформації, власна ID-картка, краще планування свого дня. Для батьків — краща комунікація з педагогами й контроль за успішністю своїх дітей. А для вчителів — це звільнення від зайвої бюрократії та концентрація на головному, на навчанні та вихованні школярів», — відзначив Прем’єр-міністр.

За словами очільника Уряду, 40 шкіл із різних регіонів України вже приєдналися до Мрії. Інструмент наразі доступний для 100 тис. користувачів.

Третій напрям — це Нова українська школа. Минулого року на це спрямували майже 1,5 млрд грн. Цьогоріч Уряд виділив таку ж суму.

«Паралельно з реформуванням базової школи розширюємо можливості учнів старших класів. З 2027 року вони зможуть обирати профіль навчання та дисципліни», — зазначив Денис Шмигаль.

Четвертий напрямок реформ — це створення дієвої мережі профтехів. За словами Прем’єр-міністра, завдання держави — зробити профтехи престижними, а професійну освіту перспективною.

«Для цього модернізуємо матеріально-технічну базу. Передбачили в бюджеті майже 550 млн грн. Разом із партнерами цього року оновимо 100 майстерень профтехів, що відкриє нові можливості в навчанні», — повідомив очільник Уряду.

П’ятий напрям освітніх змін — це трансформація вищої школи. Зокрема, Уряд запустив пілотний проект надання студентам державних грантів. Вони частково або повністю покривають навчання на контракті на будь-якій бакалаврській програмі. Станом на зараз понад 170 державних і приватних вишів долучилися до цього проекту.

«Ще один елемент реформи вищої освіти — індивідуальні освітні траєкторії для студентів. Більше свободи, більше вибору, більше академічної мобільності. Паралельно активізуємо наукову роботу в університетах. Вища школа має не лише навчати, але й рухати науку вперед», — наголосив Денис Шмигаль.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *