Презентація набору марок від "Укрпошти" із гербами українських міст та сіл

Презентація набору марок від “Укрпошти” із гербами українських міст та сіл

“Укрпошта” випустила фінальний марковий аркуш “Герби міст, селищ та сіл України”, який складається з 19 марок та 2 купонів, що виходили протягом 2017-2022 років. Про це повідомляє пресслужба “Укрпошти”.

“Хоч і довелося переносити з 2022 року на 2024-й, та марковий аркуш “Герби міст, селищ та сіл України” все ж вийшов. Він складається з 19 марок та 2 купонів, які виходили упродовж 2017-2022 років”, – йдеться в повідомленні компанії у соцмережі Facebook. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».

Зазначається, що на аркуші зображені герби 12 міст, 5 селищ та 4 сіл різних регіонів України:

міста Чоп, Тетіїв, Єнакієве, Болград, Ніжин, Бахмут, Золотоноша, Ялта, Бурштин, Комарно, Кременчук, Богодухів;
смт Клесів, Коропець, Старий Мерчик, Локачі, Шацьк;
села Фонтанка, Маринин, Парутине, Кривче.

Герби населених пунктів розміщені у щитах заокругленої форми, які, своєю чергою, вписані в декоративні картуші, увінчані відповідною геральдичною короною.

“Міста і селища міського типу мають срібну міську корону у вигляді мурованої вежі з трьома мерлонами. Села, які колись мали міські права, але втратили цей статус — червону міську корону, а герби сіл, які ніколи не мали міських прав — золотий вінець з п’яти пшеничних колосків”, – зазначили в “Укрпошті”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Над марками працював художник Юрій Рябчинський. Їх тираж складає 37 500 примірників.

Нагадаємо, у січні 2024 року Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури скасувало використання в Україні такої категорії населених пунктів як селище міського типу. Тепер статус усіх 881 колишніх смт замінено на статус селищ, а з переліку категорій населених пунктів смт виключене.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *