Пріоритетні проекти відновлення: ЄБРР продовжить підтримку України

Пріоритетні проекти відновлення: ЄБРР продовжить підтримку України

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба провів зустріч з представниками Європейського Банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Кулеба наголосив на необхідності продовження спільних проектів та сталість співпраці.

«Все, що ми робимо – це для людей і заради людей. Особливий фокус – українці, які постраждали від російського вторгнення. Всі наші спільні проекти також лишаються незмінними. Ми дякуємо Європейському банку за підтримку наших ініціатив та сподіваємось на подальшу співпрацю», – сказав він. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Кабінет Міністрів України».

Окремо Олексій Кулеба звернув увагу іноземних партнерів на необхідність відбудовувати інфраструктуру водопостачання між Новою Одесою та Миколаєвом.

Крім проектів, які вже успішно реалізуються, додаткову увагу було приділено перспективним напрямкам співпраці – оновленню парку електропоїздів, фінансуванню розвитку когенерації та відновленню поштової мережі «Укрпошти».

АТ «Укрзалізниця», спільно з ЄБРР, планують реалізувати інвестиційний проект оновлення парку електровозів з отриманням від ЄБРР позики під державну гарантію у розмірі до 300 млн євро.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Крім того, «Укрзалізниця» відчуває суттєвий дефіцит електроенергії, який посилиться у зимовий період, тому існує потреба у фінансуванні будівництва газових електростанцій у різних регіонах України.

Своєю чергою «Укрпошта» планує спільно з ЄБРР реалізацію проекту відновлення поштової мережі. Попередня вартість проекту складає 104 млн євро.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *