ПриватБанк намагається стягнути 407 млн грн з бізнесу Суркісів

Державний ПриватБанк звернувся до судів за переглядом справ А-Банку та ФК «Динамо Київ» й прагне повернути сотні мільйонів гривень.

«ПриватБанк 22 травня звернувся до Окружного адміністративного суду Києва та Шостого апеляційного адміністративного суду із двома заявами. Це заяви про перегляд за новими обставинами постанов суду у справах за позовами АТ «А-Банк» та ТОВ «ФК «Динамо Київ», які належать родині Суркісів. Згідно цим постановам з ПриватБанку було стягнуто майже 407 млн грн ще у 2018 році», – повідомляє пресслужба держбанку .

Підставою для подачі заяв стало встановлення ПриватБанком обставини, що сам Ігор Суркіс підтвердив свою спільну власність з ексакціонером ПриватБанку Ігорем Коломойським у медіагрупі «1+1».

«Таке підтвердження міститься в позові пана Суркіса, що був поданий співвласником А-Банку наприкінці минулого року до суду в Лондоні. Це є однією з підстав для висновку про його пов’язаність з ПриватБанком», – зазначають в банку.

Обставина володіння і розпорядження часткою в телеканалі «1+1» спростовувалась і спростовується Суркісом та пов’язаними з родиною Суркісів компаніями в Україні.

Українські суди задовольнили позови А-Банку та ФК «Динамо Київ», серед іншого, на підставі висновку про відсутність у пана Суркіса права власності на частку в медіагрупі «1+1».

ПриватБанк вважає, що рішення у справах А-Банку та ФК «Динамо Київ» мають бути переглянуті за нововиявленими обставинами. Також за цими обставинами має бути підтверджено законність визначення Ігоря Суркіса пов’язаною з ПриватБанком особою.

Нагадаємо, 15 червня Верховний Суд продовжить розгляд справи за позовом родини Суркісів про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім’ї Суркісів пов’язаними з ПриватБанком особами та про визнання нечинними договорів обміну їх депозитів обсягом 1 млрд грн на акції додаткової емісії ПриватБанку під час націоналізації (bail-in).

Попереднє засідання Верховного Суду у цій справі було скасоване через тиск на суддів з метою ухвалення рішення на користь однієї зі сторін у справі ПриватБанку.

Зокрема під час розгляду справи в день судового засідання в соцмережах та ЗМІ поширювалась інформація, спрямована на підрив авторитету судової влади.

Суркіси намагаються довести в у судах, що не є пов’язаними з ексвласниками ПриватБанку особами. Також вони хочуть скасувати процедуру bail-in. У рамках цієї процедури, кошти на їх рахунках у ПриватБанку були стягнуті на користь держави.

Від рішення у цій судовій справі залежить, чи має державний ПриватБанк виплатити кошти особам, пов’язаним із ексвласником банку Ігорем Коломойським.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *