ПриватБанк перерахував до бюджету 24,5 млрд грн дивідендів

ПриватБанк повідомив, що у повному обсязі перерахував до державного бюджету 24,5 млрд грн дивідендів.

«Лише за два останніх роки ПриватБанк направив до держбюджету 36 млрд грн. Фінансовий результат є наслідком нашого прагнення до якнайкращого обслуговування клієнтів та потужної співпраці команди банку. Ефективне корпоративне управління дозволило вивести банк на новий рівень прибутковості завдяки ефективному операційному менеджменту та управлінню ліквідністю», – зазначила голова наглядової ради ПриватБанку Шерон Іскі.

Згідно із затвердженою наглядовою радою та акціонером банку річною звітністю за 2019 рік ПриватБанк спрямував на виплату дивідендів державі 24,5 млрд грн (75% чистого прибутку за 2019 рік).

Його чистий прибуток за підсумками 2019 року становив 36,8 млрд грн.

«Високий рівень ліквідності дозволяє нам направити кошти в бюджет одним платежем, це суттєва підтримка для бюджету в складний період глобальної пандемії коронавіруса і пов’язаним з нею уповільненням економіки», – сказав голова правління банку Петр Крумханзл.

Компанія ICU повідомляла, що баланс операцій Держказначейства в п’ятницю 19 червня склав мінус 22,6 млрд грн, а ліквідність банківської системи впала з понад 200 млрд грн до 180 млрд грн.

«Оскільки доходна частина бюджету наразі виконувалася не дуже добре, а уряд продовжував витрачати більше, ніж мав доходів, рятівником бюджету міг бути ПриватБанк. Саме ПриватБанк міг сплатити до бюджету 24.5 млрд грн дивідендів за 2019 рік згідно з рішенням уряду, прийнятим ще у квітні», – зазначено у звіті.

Чисті активи ПриватБанку на початок 2020 року становлять 309,7 млрд грн, зобов’язання – 255,2 млрд грн, капітал – 54,5 млрд грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *