ПриватБанк спростував звинувачення партії Порошенка в роботі на владу Зеленського

ПриватБанк відхилив звинувачення «Європейської Солідарності» в роботі на «владу Зеленського».

«ПриватБанк, який обслуговує понад 20 млн приватних клієнтів, а рахунками та іншими послугами ПриватБанку для бізнесу користуються 73% українських юросіб, серед яких і політичні партії, працює поза політикою і впливу будь-яких політичних сил», – повідомили в пресслужбі ПриватБанку.

Установа таким чином відреагувала на звинувачення партії «Європейська Солідарність».

«Передчуваючи поразку на місцевих виборах, влада Зеленського намагається активно протидіяти веденню виборчої кампанії «Європейської Солідарності» – головної української опозиційної сили. Так, за вказівкою влади повністю підконтрольний їй ПриватБанк незаконно заблокував кошти, виділені партією на ведення виборчої кампанії», – таку заяву поширила сьогодні партія.

В партії повідомили, що 5 жовтня з центрального рахунку «Європейської Солідарності» було здійснено перерахунок коштів на рахунки регіональних партійних структур.

«Але без жодних підстав вони були заблоковані працівниками ПриватБанку. Таким чином, незаконно втручаючись у виборчий процес, влада руками підконтрольного їй ПриватБанку повністю заблокувала фінансування виборчої кампанії нашої партії в регіонах, зокрема, оплату реклами на телебаченні», – йдеться у заяві.

ПриватБанк натякнув, що проблема полягає у фінансовому моніторингу.

«Банк проводить операції клієнтів, чітко виконуючи всі вимоги законодавства про фінансовий моніторинг», – наголосили в ПриватБанку.

В релізі ЄС зазначається, що ці кошти пройшли перевірку в НАЗК і були отримані в якості компенсації після парламентських виборів 2019 року.

«Саме НАЗК має виключне право перевіряти прозорість партійного фінансування. Тому розцінюємо грубе втручання ПриватБанку у виборчий процес як виконання злочинної вказівки Банкової у боротьбі з опозицією. «Європейська Солідарність» вимагає від Зеленського припинити перетворювати вибори на фарс та використовувати банківську систему як інструмент у боротьбі з опозицією», – йдеться у заяві.

ЄС вимагає від правоохоронних органів та керівництва Національного банку України «зупинити цей злочин і провести розслідування щодо свідомого перешкоджання працівниками ПрибатБанку ведення виборчого процесу в Україні. Відповідні матеріали щодо грубого порушення владою України виборчого законодавства ми надаємо міжнародним організаціям та спостерігачам, які працюють в Україні», – йдеться у заяві.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *