ПриватБанк викликав поліцію через дії мітингарів НЗФ

Мітингувальники «Нікопольського заводу феросплавів» олігарха Ігоря Коломойського пішли на загострення ситуації під стінами головного офісу ПриватБанку у Дніпрі.

Вранці 21 січня мітингувальники НЗФ безпідставно зайняли паркувальні місця співробітників банку, розташувавшись буквально під вікнами банкірів, повідомляє пресслужба ПриватБанку.

«Подібне розташування мітингувальників фактично блокувало під’їзд до головного входу будівлі а також паркувальні місця співробітників, що також ускладнило роботу банкірів», – йдеться в повідомленні.

У відповідь на такі дії мітингувальників, служба безпеки банку передала звернення поліції діалогу Дніпра. Завдяки діям поліції та служби безпеки банку, мітингувальників вдалося відтіснити на територію за межами паркувальних місць і під’їзних доріг до будівлі.

У пресофісі ПриватБанку відзначають що дії мітингувальників ставлять під загрозу життя співробітників і клієнтів банку, так як блокується доступ до будівлі для служб екстреної допомоги.

ПриватБанк розцінює даний інцидент як чергову спробу тиску на банк.

Нагадаємо, що Нікопольський завод феросплавів Ігоря Коломойського здобув на аукціоні право на річну експлуатацію паркінгу біля головного офісу ПриватБанку у Дніпрі за більше ніж 1 млн грн.

У ПриватБанку вважають, що НЗФ викупив оренду паркінгу перед головним офісом у Дніпрі для проведення мітингів з метою подальшої дестабілізації роботи фінустанови.

З кінця вересня працівники НЗФ вимагають від ПриватБанку повернути 22 млн, влаштовуючи пікети під головним офісом фінустанови в Дніпрі.

В листопаді-грудні працівники НЗФ брали участь в мітингах під Національним банком у Києві.

«Нікопольський завод феросплавів» також подав у Господарський суд Києва позов з метою стягнути з ПриватБанку заборгованість у розмірі 21,8 млн грн та 327,7 тис. грн судового збору.

11 жовтня ПриватБанк повідомив, що подає в суд на НЗФ через пікети, які на той момент тривали і створювали перешкоди для роботи співробітників банку.

Наприкінці листопаду аукціонна комісія скасувала результати тендеру з річної оренди НЗФ паркінгу перед головним офісом ПриватБанку у Дніпрі через порушення в документах.

Також була скасована заявка «Дніпроазоту», який був другим претендентом на оренду паркінгу ПриватБанку.

17 грудня Госпсуд Києва частково задовольнив позов і вирішив стягнути з ПриватБанку 22 млн грн на користь НЗФ. Суд визнав позовні вимоги НЗФ «правомірними та обґрунтованими».

Після цього ПриватБанк оскаржив рішення Госпсуду та подав апеляцію до Київського апеляційного господарського суду, дата розгляду якої поки що не відома.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *