ПриватБанк закрив конкурс на голову правління

Як стало відомо, наглядова рада ПриватБанку винайняла рекрутингову компанію Egon Zehnder для пошуку кандидата на посаду голови правління.

Трирічний контракт з колишнім головою ПриватБанку Петром Крумханзлом завершився 23 січня і наглядова рада вирішила його не продовжувати. «Наглядова рада не задоволена керуванням Крумханзла, який по суті нічого прогресивного в банк не приніс за всі роки, – зазначило FinClub джерело, близьке до наглядової ради ПриватБанку. – Оголошено конкурс, і якщо нікого не знайдуть кращого, то призначать Марюса Качмарека (заступник голови правління ПриватБанку. – Ред.)».

У Egon Zehnder є 68 офісів в 40 країнах, але немає ні офісу, ні представництва в Україні.

Україна входить до складу регіону, який управляється з московського офісу фірми. «З нашого московського офісу, створеного в 1997 році, відкривається прекрасний вид на Кремль і Червону площу. Наші два консультанта і вісім професійних і допоміжних співробітників обслуговують Росію і незалежні держави, що колись входили до складу колишнього Радянського Союзу, такі як Україна, Вірменія і Казахстан», – зазначено на сайті компанії.

При цьому в ПриватБанку вирішили провести конкурс в закритому режимі, коли рекрутер сам відбирає кандидатів і направляє їм запрошення взяти участь. Відкритий конкурс, як в Ощадбанку та Укрексімбанку, куди могли податися всі бажаючі, не передбачений.

«Якщо я хочу податися на конкурс, я не можу ні у кого знайти інформацію кому взагалі можна надіслати свої документи», – обурився ексголова одного з банків, який вважав себе гідним кандидатом очолити ПриватБанк.

Зараз в наглядовій раді ПриватБанку не знають навіть попередній список кандидатів – вони побачать список кандидатів, лише коли рекрутер підготує його і відправить їм офіційно.

У ПриватБанку вважають, що закон не порушили. «Ми вивчили законодавство і побачили, що ніде немає зобов’язання проводити конкурс публічно», – розповів FinClub співробітник банку, який попросив про анонімність. Від офіційних коментарів в ПриватБанку відмовилися.

«Закритий» конкурс був неминучим після скандалу в Ощадбанку. «Після Хелемського все так роблять», – заявив один з високопоставлених співробітників ПриватБанку. Нагадаємо, що екскандидат на голову Ощадбанку Геннадій Хелемський вважав, що члени наглядової ради були налаштовані проти нього і тому він програв в конкурсі, після чого заблокував в суді вступ на посаду переможця конкурсу – Сергія Наумова.

«Це, звичайно, нахабство! Коли ми продовжили повноваження Андрія Пишного, саме члени наглядової ради ПриватБанку в нас тикали пальцем і казали, що так не можна. А самі повністю відійшли від міжнародних публічних практик», – обурився один з членів наглядової ради Ощадбанку.

Дата завершення конкурсу на голову правління ПриватБанку невідома.

Зараз в.о. голови правління ПриватБанку Ганна Самаріна, яка є заступником голови правління з питань фінансів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *