Прокуратура відреагувала на скаргу омбудсмена стосовно ухилянтів

Прокуратура відреагувала на скаргу омбудсмена стосовно ухилянтів

В Київській міській прокуратурі відреагували на скаргу омбудсмена. Прокуратура розпочала розслідування щодо незаконного виїзду за кордон родичів керівництва Служби у справах дітей. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури в Telegram-каналі.

В прокуратурі зауважують, що за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури м. Києва розпочали кримінальне провадження за фактами, викладеними Уповноваженим Верховної Ради з прав людини про незаконний виїзд за кордон осіб у березні 2022 року під приводом супроводу дітей-сиріт під час евакуації до Німеччини. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

Надалі в межах кримінального провадження мають здійснити перевірку наданої інформації, зокрема про те, що жоден із супроводжуючих, опинившись за межами нашої держави, не повернувся до України:

“В межах кримінального провадження перевірятиметься інформація, поширена Офісом Омбудсмена, про те, що посадовці Служби у справах дітей та сімʼї міста Києва та Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 міста Києва організували виїзд за кордон кількох осіб, у тому числі своїх родичів, під виглядом працівників закладів, що супроводжують дітей під час евакуації за кордон”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Досудове розслідування проводиться за ознаками ч. 2 ст. 332 КК України – незаконне переправлення через державний кордон осіб призовного віку за попередньою змовою групою осіб.

“У межах слідства усім зазначеним у заяві фактам буде надана правова оцінка”, – пишуть в прокуратурі.

Раніше ми також писали, що у віцепрем’єр-міністерки України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної відреагували на скандал в Одесі навколо ветеринара-ветерана війни Олексія Притули та його клієнта Вадима Шевеленка.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *