Прокурорів, які знали про “фейкову” смерть шахрая Малиновського, перевіряє ДБР

За заявою юристів Bihus.Info, ДБР відкрило провадження щодо працівників Генпрокуратури, які знали про інсценовану смерть Дмитра Малиновського і все одно закрили його справу.

Про це йдеться у відповіді Державного бюро розслідувань.

Відповідь ДБР

Провадження відкрито щодо 4-х прокурорів. Серед них 2 заступника Луценка, підписи і накази яких допомогли шахраю кілька років залишатись “мертвим”: 

  • перший заступник Генерального прокурора України Сторожук Д.А., 

  • заступник Генерального прокурора України Столярчук Ю.В., 

  • прокурор Генеральної прокуратури України Колесник М.О., 

  • прокурор Генеральної прокуратури України Козуб О.М.

Нагадаємо, раніше журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» з’ясували, що працівники Генпрокурори допомогли одеському шахраю Малиновському уникнути правосуддя і “вивели” його з міжнародного розшуку. Попри те, що ще з 2016-го прокурори знали – Малиновський живий і смерть була інсценована.

Вже після “фейкової смерті” шахрай провернув масштабну аферу, вкрав 12 мільйонів євро та придбав замок.

У 2016-му прокурори отримали докази того, що Малиновський живий, однак закрили його справу і допомогли зняти “мерця” з міжнародного розшуку. Про це йдеться у сюжеті Валерії Іванової “Могильники Луценка” для програми Bihus.info (“Наші гроші з Денисом Бігусом”).

Після публікації матеріалу журналісти звернулись до юристів «Тисни» (Bihus.Info), які направили заяву до ДБР, але отримали відмову. Після цього юристи звернулись до суду, який і ухвалив рішення про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відповідальність за таке правопорушення передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *