Протоколи НАЗК за червень: порушення щодо користування авто і спецперевірки

Протоколи НАЗК за червень: порушення щодо користування авто і спецперевірки

НАЗК у червні 2024 року склало низку протоколів про адміністративні порушення та внесло припис щодо порушення вимог законодавства в частині етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Також було ухвалене одне судове рішення за матеріалами Національного агентства. Так, постановою Ковпаківського районного суду м.Суми визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-9 КУпАП, т.в.о. заступника начальника слідчого відділу Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області та накладено на нього штраф. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон і Бізнес».

Справа розглядалась за протоколом НАЗК, складеним у ході перевірки організації роботи щодо запобігання та виявлення корупції Нацполіцією. Суд встановив, що службовець після отримання обґрунтованого висновку НАЗК не забезпечив внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стосовно посадових осіб одного з обласних благодійних фондів. Таким чином поліцейський приховав вчинення можливого корупційного правопорушення, виявленого Національним агентством.

У червні НАЗК склало протокол за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 172-5 КУпАП, стосовно заступниці начальника Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області. Встановлено, що вона упродовж 2018-2022 років отримувала від фізичної особи, яка не є її близькою особою, подарунки у вигляді безоплатного користування легковим автомобілем MERCEDES-BENZ GLE 250, чим порушила обмеження, встановлені законом про запобігання корупції.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Аналогічний протокол складено стосовно начальника управління запобігання фінансовим операціям, пов’язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС в Одеській області. Встановлено, що службовиця з 2018 року по теперішній час отримувала від фізичної особи, яка не є її близькою особою, подарунки у вигляді безоплатного користування легковим автомобілем AUDI А6, чим також порушила встановлені законодавством обмеження.

Припис щодо порушення вимог ст. 56 закону внесено т.в.о. Голови Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм. Він не забезпечив проведення спеціальної перевірки свого підлеглого – начальника Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Херсонській області.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *