Прикордонники розкрили подробиці небезпечних запливів по Тисі для незаконного перетину кордону

Прикордонники розкрили подробиці небезпечних запливів по Тисі для незаконного перетину кордону

Прикордонники щотижня виявляють щонайменше п’ять спроб українців перепливти річку Тиса в районі Мукачевого. Про це у коментарі ТСН розповіла речниця Мукачівського загону Державної прикордонної служби України Леся Федорова.

«Є тижні, коли порушники намагаються подолати Тису. Зараз більше спроб — через гірську ділянку», — зазначила Федорова. Тиса межує з Угорщиною та Румунією, і загальна довжина річкової ділянки кордону складає 120 кілометрів. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Судово-юридична газета».

Федорова пояснила, що спроби перепливти Тису тривають навіть у зимовий період. Вода в річці залишається холодною протягом року, що може призвести до спазмів м’язів і утоплення. Один з курйозних випадків включає спробу перепливти річку в дитячих надувних нарукавниках з рожевими фламінго, в той час як порушник був кремезного статури, що робило ситуацію ще більш комічною. Ще один випадок стосується чоловіка, який використовував надувний дитячий круг з барвистим квітковим принтом.

Прикордонники розкрили подробиці небезпечних запливів по Тисі для незаконного перетину кордону

Прикордонники також повідомили про інші небезпечні ситуації, коли нелегальні мігранти опиняються в біді через переохолодження. «Був випадок, коли наші прикордонники врятували чоловіка, руки якого вже почали синіти від холоду. Чоловік потребував допомоги, він був врятований», — додала Федорова.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Вона підкреслила, що спроби нелегального перетину кордону караються адміністративною та кримінальною відповідальністю і є надзвичайно небезпечними. За даними ДСНС, з початку 2024 року було виявлено 21 потопельника, а з початку повномасштабної війни з Тиси витягнули понад 40 тіл.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *