ПриватБанк оновив тарифи на SWIFT-перекази: вартість та інструкція для користувачів

ПриватБанк оновив тарифи на SWIFT-перекази: вартість та інструкція для користувачів

Державний ПриватБанк запровадив єдиний тариф на SWIFT-перекази за кордон та по Україні – 0,5% від суми. Проте банк встановив межі тарифу: не менше 5 грн і не більше ніж $100 (у гривневому еквіваленті за офіційним курсом НБУ). Про це у вівторок, 26 серпня, повідомила пресслужба ПриватБанку.

“Єдиний тариф для SWIFT-переказів по Україні є вдвічі нижчим за раніше діючий, а максимальна сума комісії зменшена у 5 разів. При цьому, ПриватБанк не нараховує комісії за надсилання SWIFT-переказів на купівлю товарів для ЗСУ та оплату лікування”, – запевнив член правління з питань роздрібного бізнесу ПриватБанку Дмитро Мусієнко. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Delo».
Додатково фінустанова вирішила внести зміни до свого мобільного банкінгу. А саме тепер в меню “Перекази” в Приват24 можна повторювати SWIFT-перекази, які клієнт здійснював раніше.
Оновлений функціонал також дозволяє повернути чи відредагувати попередній SWIFT-переказ, що був здійснений через ПриватБанк.
SWIFT-перекази через Приват24 – інструкція

Переказати гроші за кордон можна за допомогою низки сервісів. Щоб здійснити саме SWIFT-переказ через Приват24, дотримуйтесь такого алгоритму:

  • Відкрити в Приват24 “Сервіси” – “SWIFT”;
  • Вибрати країну отримання переказу, валюту та суму;
  • Перевірити введену інформацію та натиснути “Надіслати”;
  • Вказати реквізити отримувача;
  • Підтвердити переказ.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Далі ПриватБанк візьме операцію в обробку. Уточнюємо, що у четвертому кроці дані отримувача можна як ввести вручну, так і завантажити файл із реквізитами Swift-переказу. Останній варіант передбачає, що співробітники ПриватБанку заповнять реквізити замість клієнта.

Як отримати SWIFT-переказ з-за кордону

Валютні перекази з-за кордону можна отримати на гривневу карту. Конвертація валюти буде здійснена за курсом на день зарахування. Комісію за SWIFT-переказ з-за кордону в Україну оплачує відправник грошей своєму банку.
Зі SWIFT-переказу можна отримати готівкову валюту у відділенні банку. При цьому потрібно завчасно замовити гроші на відділення. Така система діє і для клієнтів ПриватБанку.

SWIFT-перекази під час війни – чи є обмеження

Навіть під час дії воєнного стану українці можуть користуватися системою SWIFT, тоді як росію поступо відключають від неї в рамках санкційної політики Заходу.
Проте якщо йдеться про отримання грошей з-за кордону, то варто пам’ятати про обмеження на зняття готівки. Згідно з рішенням НБУ, діє ліміт на зняття готівки: 100 тисяч грн на день в одні руки. В доларах це близько $2,5 тис.

Зауважимо, що регулятор системно пом’якшує обмеження та правила на валютному ринку. Нещодавно НБУ дозволив банкам продавати валюту клієнтам в межах ліміту у 50 тис грн на місяць.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *