Путін може провести ядерні випробування у відповідь на удари ракетами Storm Shadow вглиб росії

Путін може провести ядерні випробування у відповідь на удари ракетами Storm Shadow вглиб росії

Президент росії Володимир Путін може провести ядерні випробовування у відповідь на дозвіл США та Британії бити ракетами Storm Shadow вглиб росії. Про це пише Reuters.

Путін у своєму зверненні заявив у четвер, 12 вересня, що Захід буде безпосередньо воювати з росією, якщо дозволить Україні бити ракетами Storm Shadow по цілях вглиб росії. Він пообіцяв «адекватну» відповідь на такі дії, але не уточнив, яка саме. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Путін може провести ядерні випробування у відповідь на удари ракетами Storm Shadow вглиб росії

Ульріх Кюн, експерт з питань озброєнь з Інституту досліджень миру і політики безпеки в Гамбурзі, заявив, що ймовірно Путін вирішить надіслати якесь ядерне послання — наприклад, випробувати ядерну зброю, щоб залякати Захід.

За словами експерта, росія не проводила випробувань ядерної зброї з 1990 року і ядерний вибух означав би початок більш небезпечної епохи. Кюн додав, що Путін може відчути, що його сприймають як слабкого, коли він реагує на посилення підтримки України з боку НАТО.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

«Ядерні випробування були б чимось новим. Я б не виключав цього, і це відповідало б тому, що росія за останні кілька років зруйнувала низку міжнародних угод з безпеки, під якими вона підписалася протягом десятиліть», – зазначив він.

Герхард Манготт, фахівець з питань безпеки з Університету Інсбрука в Австрії, підтвердив слова Кюна та додав, що РФ може підірвати тактичну ядерну зброю десь на сході своєї країни.

«Росіяни можуть провести ядерне випробування. Вони зробили всю необхідну підготовку. Вони могли б підірвати тактичну ядерну зброю десь на сході країни, щоб продемонструвати, що вони мають на увазі, коли кажуть, що врешті-решт застосують ядерну зброю», – повідомив Манготт.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *