Рада НБУ відмовилася розглядати перепризначення Чурія

Рада Національного банку відмовилася розглянути призначення Олега Чурія на посаду заступника голови НБУ на 7 років.

«Сьогодні під час чергового засідання Рада НБУ безпідставно, в порушення закону «Про Національний банк України» та регламенту Ради НБУ відмовилася внести у порядок денний питання призначення Олега Чурія на посаду заступника голови Національного банку на повторний термін строком 7 років попри те, що його повноваження спливають вже 10 липня 2020 року», – повідомляє регулятор.

Подання про призначення Олега Чурія заступником голови Нацбанку на другий строк поспіль з 11 липня 2020 року було внесено головою НБУ Яковом Смолієм до ради НБУ 19 червня 2020 року з повним дотриманням усіх вимог чинного законодавства як до документів, так і до строків їх внесення.

«Попри це Рада НБУ без належного обґрунтування причин відмовилася поставити дане питання на порядок денний сьогоднішнього засідання, збільшуючи інституційні ризики для діяльності НБУ. Під час голосування лише 4 з 9 членів Ради НБУ підтримали розгляд даного питання під час сьогоднішнього засідання», – зазначає центробанк.

У НБУ вважають, що безпідставна відмова поставити дану кандидатуру на голосування може вказувати на політичну вмотивованість окремих членів Ради НБУ, які не підтримали цю пропозицію.

Голова НБУ планує ініціювати скликання позачергового засідання Ради НБУ на 6 липня для розгляду питання призначення Олега Чурія на посаду свого заступника.

Фінальне кадрове рішення стосовно топпосадовця ухвалює не Яків Смолій, а саме Рада НБУ.

Закон «Про Національний банк України» дозволяє призначати одну й ту саму особу на посаду глави Нацбанку, заступника голови НБУ або члена Ради НБУ тільки два терміни поспіль.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *