Рада провалила зміни до бюджету-2020 щодо держгарантій

Верховна Рада відхилила урядовий законопроєкт про внесення змін до закону «Про державний бюджет України на 2020 рік» щодо розширення напрямів надання держгарантій.

За результатами голосування законопроєкт №3960 не набрав необхідної кількості голосів (усього 189) для прийняття за основу.

Народні депутати також не змогли відправити проєкт на повторне перше читання (204 голоси) та на доопрацювання (210 голосів).

Після цього спікер парламенту Дмитро Разумков оголосив, що законопроєкт відхилений.

Проєктом закону пропонувалося розширити напрями надання у 2020 році державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов’язань суб’єктів господарювання державного сектору економіки, спричинені запровадженням карантинних обмежень, викликаних коронавірусною хворобою COVID-19.

Внаслідок запровадження карантинних заходів через поширення СOVID-19, на ринку електроенергії України спостерігається стрімке наростання боргів за спожиту електричну енергію від населення та інших суб’єктів господарювання, яке призводить до дефіциту обігових коштів та їх неспроможності здійснення своєчасних розрахунків за надані послуги, що в свою чергу унеможливлює повні та своєчасні розрахунки з учасниками ринку електроенергії.

Очікувалося, що схвалення законопроєкту №3960 дозволить залучити кредити міжнародних фінансових організацій та/або державних банків на поповнення обігового капіталу суб’єктами господарювання держсектору економіки, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або передачі електроенергії в Україні, зокрема кредит Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проєкту «Солідарна підтримка Укренерго».

Документом пропонувалося надання держгарантій за рішенням Кабміну для виконання боргових зобов’язань суб’єкта господарювання держсектору економіки, який здійснює діяльність у сфері виробництва та/або передачі електроенергії в Україні, перед міжнародними фінансовими організаціями.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *