Рада розблокувала підписання «антиколомойського» закону про банки

Верховна Рада на засіданні 19 травня відхилила два проекти постанов, які блокували підписання закону про банки.

Народні депутати відмовились підтримувати проекти постанов 2571-д-П та 2571-д-П1 депутатів – позафракційного Антона Полякова та від фракції «Слуга народу» Олександра Дубінського.

Таким чином підписання закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності розблоковане для підписання спікером парламенту Дмитром Разумковим і направлення на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Верховна Рада 13 травня ухвалила законопроєкт 2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності у другому читанні та цілому.

Таким чином Україна виконала останню вимогу МВФ для підписання нової дворічної програми на $5 млрд і отримання першого траншу в розмірі $1,75 млрд наприкінці травня або в червні.

Парламент 30 березня ухвалив законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності в першому читанні.

Після цього до законопроєкту внесли рекордні 16,6 тисяч правок. Через це парламент вніс зміни до закону про регламент для протидії зловживанням народними депутатами своїми правами в ході законодавчої процедури.

27 квітня фінкомітет завершив розгляд усіх 16,6 тис. правок до законопроєкту про банки.

30 квітня Верховна Рада затвердила прискорену процедуру розгляду так званого «антиколомойського» законопроєкту.

8 травня фінансовий комітет розглянув скорочену порівняльну таблицю до банківського законопроєкту №2571-д і рекомендував парламенту підтримати його в другому читанні та в цілому.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *