Райффайзен Банк Аваль хоче змінити назву

АТ «Райффайзен Банк Аваль» планує затвердити нову офіційну назву банку — Райффайзен Банк.

Про це банк повідомляє в системі розкриття інформації на фондовому ринку НКЦПФР.

Дане рішення планується прийняти на загальних зборах акціонерів банку 23 квітня.

Водночас причину ребрендингу в інформації банк не повідомляє.

В липні 2020 року Райффайзен Банк Аваль запевняв, що не планує змінювати назву, а в маркетингових цілях почав використовувати коротку назву Райф.

Райффайзен Банк Аваль також планує на зборах акціонерів затвердити виплату понад 2,037 млрд грн дивідендів за рахунок прибутку за 2020 рік.

Акціонери планують переобрати наглядову раду банку та розширити її склад з 8 до 9 осіб за рахунок числа незалежних членів з 2 до 3-х: разом з ексміністром економіки Павлом Шереметою та виконавчим директором ЄБА Ганною Дерев’янко їм може стати Олексій Грінченко.

Грінченко працював у банківській системі з 1991 року, зокрема на початку кар’єри був завідуючим сектором кореспондентських відносин у відділі валютних операцій Національного банку. Потім довго працював у французькій банківській групі «Креді Ліоне». В 2001 році очолив відділ корпоративних клієнтів, а в 2002-му — управління корпоративних клієнтів Райффайзен Банку Аваль, курував філіальну мережу банку.

У 2019 уряд затвердив Грінченка незалежним членом наглядової ради Ощадбанку, однак його кандидатуру на цю посаду Нацбанк відхилив.

Торік у вересні Райффайзен Банк Аваль переобрав наглядову раду строком на 3 роки. Головою наглядової ради було обрано члена правління, представника акцiонера Raiffeisen Bank International, що відповідає за інвестиційно банківське обслуговування і торгівлю, Лукаша Янушевського.

Райффайзен Банк Аваль — один з найбільших банків України з іноземним капіталом, заснований у 1992 році. З жовтня 2005 року 68,28% Райффайзен Банк Аваль належить австрійському Raiffeisen Bank International. Ще 30% банку належить ЄБРР.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *