Райффайзен Банк Аваль виплатить майже 4,3 млрд грн дивідендів

АТ «Райффайзен Банк Аваль» планує направити на виплату дивідендів 4,274 млрд грн із прибутку за 2019 рік розміром 4,75 млрд грн.

Про це банк повідомляє в системі розкриття інформації на фондовому ринку НКЦПФР.

Відповідне питання внесене наглядовою радою на розгляд загальних дистанційних зборів акціонерів, призначених на 11 вересня 2020 року.

Зокрема з 4,748 млрд грн прибутку за 2019 рік банк планує направити 700 тис. грн (0,01%) на виплату дивідендів власникам привілейованих акцій і 4,274 млрд грн – на виплату дивідендів власникам простих акцій банку, що в розрахунку доходу на номінальну вартість однієї простої акції становить 69,5%.

Крім цього планується направити 474,1 млн грн (9,98%) до резервного фонду банку.

Акціонери також розглянуть призначення на посаду голови наглядової ради члена правління Raiffeisen Bank International, що відповідає за інвестиційно банківське обслуговування і торгівлю, Лукаша Янушевського замість Мартіна Грюля, а на члена наглядової ради – директора департаменту з питань управління фінансовими установами, ризиками країн і портфельними ризиками Томаса Матейка замість Гаральда Кроегера.

Також пропонується призначити незалежним членом наглядової ради гендиректора Polski Fundusz Rozwoju Анджея Копірського, який довгий час працював в Bank Pekao, продовжити повноваження ще двох незалежних директорів – виконавчого директора Європейської Бізнес Асоціації Ганни Дерев’янко та ексміністра економіки Павла Шеремети, і трьох інших членів наглядової ради – Андреа Морари, Гельмута Брайта і Елізабет Геер-Шалль.

Ще в березні НБУ закликав банки утриматись від виплати дивідендів щонайменше до липня, а потім подовжив цей термін до жовтня 2020 року через ситуацію з коронавірусним карантином.

НБУ вирішив не застосовувати до червня 2021 року до банків та банківських груп заходи впливу за порушення вимог щодо достатності капіталу, ліквідності, кредитного ризику, обмеження операцій між банком та пов’язаними з інвестором за субординованим боргом особами. Це рішення діятиме лише у разі, якщо порушення виникли через негативний вплив карантину та обмежувальних заходів на показники діяльності банку чи банківської групи.

Це рішення не поширюється на банки, які, попри рекомендації Національного банку, здійснили розподіл прибутків за 2019 рік, виплативши дивіденди.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *