РАУ відсторонила недообраних членів адвокатури Києва від фінансової діяльності РАР і КДКА

Рада адвокатів України ухвалила низку кроків, які стосуються відсутності органів адвокатського самоврядування у м.Києві та запобігають можливим зловживанням з боку неповноважних осіб.

Рішенням РАУ № 6 від 28 січня 2022 року адвокатам Петру Рябенко і Катерині Нікітюк заборонено вчиняти будь-які дії як керівникам Ради адвокатів м. Києва і КДКА, в тому числі і щодо здійснення фінансово-господарської діяльності.

Як засновник РамК і КДКА м. Києва, НААУ звернулася до банків, які обслуговують рахунки РАмК і КДКА, з проханням заборонити адвокатам Петру Рябенку та Катерині Нікітюк здійснювати будь-які дії щодо руху коштів на рахунках органів адвокатського самоврядування, оскільки їхній склад не сформований відповідно до приписів закону.

На підставі  рішення РАУ, будь-які заяви, звернення та клопотання, якщо вони подані цими адвокатами з використанням печатки органів адвокатського самоврядування столиці, можуть бути підставою для притягнення цих двох адвокатів до передбаченої законом відповідальності.

Нагадаємо, рішенням Ради адвокатів України No5 від 28.01.2022 «Про неповноважність звітно-виборної конференції адвокатів міста Києва на прийняття рішень від 07.11.2021 та відсутність юридичних фактів» визнано що звітно-виборна конференція адвокатів міста Києва від 07.11.2021 відбулась із порушеннями приписів Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та рішень вищих органів адвокатського самоврядування. Усі прийнятті рішення Звітно-виборної конференції адвокатів міста Києва від 07.11.2021 є такими, що не набули та не мають юридичних наслідків.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *