Разумков підписав закон про Бюро економічної безпеки України

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав Закон №3087-д “Про Бюро економічної безпеки України”.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Бюро економічної безпеки буде утворено як центральний орган виконавчої влади, на який покладається протидія правопорушення, що посягають на функціонування економіки держави.

«Законом визначаються завдання та повноваження цього органу, контроль за його діяльністю, правовий статус, обов’язки та відповідальність працівників, а також основи співпраці Бюро з іншими установами, підприємствами, організаціями», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ухвалення Закону посилить ефективність правоохоронних органів у сфері формування та використання фінансових ресурсів держави та її економічної безпеки.

Як наслідок, це має зменшити тіньовий бізнес в Україні та збільшити надходження податків та зборів, оптимізувати структури правоохоронних органів, матеріально-технічну базу та скоротити загальну кількість працівників, що протидіють злочинності у сфері фінансів.

Також у пресслужбі повідомили, що 9 лютого Разумков підписав законопроєкт №4090, який встановлює терміни ліквідації податкової міліції у зв’язку зі створенням Бюро економічної безпеки.

«Документом передбачається ліквідація податкової міліції з дня прийняття рішення Кабміном про початок діяльності Бюро економічної безпеки, але не пізніше 6 місяців з дня набрання чинності Закону України “Про Бюро економічної безпеки України”», – додали в Раді.

Обидва закони направлені на підпис президенту.

Нагадаємо, 28 січня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №3087-д “Про Бюро економічної безпеки”. Цей правоохоронний орган займатиметься кримінальними порушенням у сфері економіки.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *