Росія застосовує дешеві дрони для виявлення систем ППО України

Росія застосовує дешеві дрони для виявлення систем ППО України

Росіяни почали використовувати спеціальні БПЛА, призначені для виявлення та фотографування систем ППО України. Про це розповів представник воєнної розвідки Андрій Черняк, повідомляє Reuters.

За словами Черняка, два нових типи безпілотників, які окупаційні війська використовували у п’яти атаках за останні два-три тижні, виготовляються з таких матеріалів, як пінопласт та фанера. Один із типів оснащений камерою та SIM-карткою українського мобільного оператора для відправки зображень російським військовим. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

“Вони визначають, де розташовані наші мобільні групи, де знаходяться кулемети, які можуть їх знищити. Вони намагаються… отримати уявлення про те, де розташовані всі наші засоби ППО”, – заявив Черняк.

Це свідчить про те, що росія прагне адаптувати свою тактику та випробувати нові технології, щоб отримати перевагу під час щоденних ракетних та безпілотних ударів по українських містах та інфраструктурі.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

За словами Черняка, нові російські безпілотники з камерами не несуть вибухівку, але дуже схожі на звичайні “Шахед” і літають групами. Другий новий тип безпілотника не містить вибухової речовини або містить лише невеликий заряд і використовується як приманка, додав він. Але оскільки із землі він практично не відрізняється від звичайного ударного БПЛА, його все одно необхідно збивати. Однак це потенційно може видати місцезнаходження систем ППО України.

Черняк каже, що нові безпілотники, ймовірно, коштуватимуть лише $10 тис. за штуку, що робить їх виробництво набагато дешевшим, ніж ракети ППО, якими дрони доводиться збивати. За його словами, безпілотники також можуть літати на висоті 1 км, що робить їх поза досяжністю кулеметів та автоматичних гвинтівок.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *