Росія завдала наймасштабнішу за 2024 рік атаку "шахедами" на Київ

Росія завдала наймасштабнішу за 2024 рік атаку “шахедами” на Київ

У ніч проти 31 липня російські війська здійснили одну з наймасованіших атак на Україну ударними БпЛА за всю війну. Основний напрямок удару – Київ і столичний регіон.

У Повітряних силах повідомили, що росіяни запустили керовану авіаційну ракету Х-59 з окупованої Херсонщини та 89 шахедів з території РФ. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «BBC».

Це була одна з наймасованіших атак БпЛА “Shahed-131/136” за весь час, твердять українські військові. Таку саму кількість “шахедів” росіяни застосовували у новорічну ніч 1 січня 2024 року.

“Як тоді, сьогодні українська протиповітряна оборона вистояла і відбила масовану атаку ворожих безпілотників. Із 89 ударних БПЛА “Shahed-131/136″ … збито всі 89!” – зазначили військові.

Також ППО збила керовану авіаційну ракету Х-59, якою росія атакувала Миколаївщину. Це вже сьома атака шахедів на Київ у липні, повідомила Київська міська військова адміністрація.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Тривога тривала понад 7 годин. Ворожі дрони заходили на Київ хвилями і практично з усіх можливих напрямків”, – розповіли в адміністрації. У місті та області лунали вибухи, повідомляли про гучну роботу ППО.

Вранці російські військові завдали ще одного повітряного удару дронами, які продовжили атакувати Київ з різних напрямків.

“За умов такої щільної і масованої повітряної атаки, наші сили та засоби протиповітряної оборони відпрацювали просто на відмінно! В Києві попередньо без жертв та руйнувань!”, – зазначили в КМВА.

Втім на Київщині внаслідок падіння уламків загорівся житловий будинок, повідомили в ДСНС. Будівля частково зруйнована. Рятувальники ліквідували пожежу.

У низці областей України теж оголошували повітряну тривогу, яка тривала майже всю ніч. У небі над Дніпропетровщиною збили шість шахедів, повідомили в ОВА.

“Агресор бив по Нікополю, Покровській та Марганецькій громадах. Поцілив дроном-камікадзе й артилерію. Пошкоджений соціальний заклад. Одне авто знищене, інше – понівечене. Люди не постраждали”, – написав очільник ОВА Сергій Лисак.

Остання масштабна атака росіян на Київ відбулась 8 липня.

Під комбінованим ударом ракет різних типів опинилися дитяча лікарня “Охматдит”, пологовий, житлові і офісні будинки, інші об’єкти.

Тоді загинули 33 людини, серед них п’ятеро дітей. Ще 121 людина постраждала, з них 10 дітей віком від двох до 17 років.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *